Eekhoorns zijn kieskeurig
Hallo iedereeen, voor de studenten onder jullie die nog in de examens zitten, nog veel succes en diegenen die al gedaan hebben, maak er maar een feestje van

Maandag 24 januari was een dag die niet verliep zoals andere maandagen. Het eerste uur hadden we gewoon les en daar heb ik wat Japans geleerd. Op het tijdstip waar normaal het tweede uur gepland is moesten we in groepjes van een paar mensen een klaslokaal schoonmaken. Ik had met mijn groepke eerst wat problemen om in de klas te geraken, want de deur was op slot. Dus moesten we een andere manier vinden om binnen te geraken. Elke klas heeft hier twee paar schuifdeuren en ook nog een paar kleineschuifdeurtjes dertussen voor verluchting ofzo, weet ik veel. Toen dat idee van de kleine schuifdeurtjes open te maken kwam dachten we dat we er waren, maar nu bleek dat daar allemaal kasten voor stonden. Dus goed hard duwen en proberen om die kasten te verplaatsen.

De volgende dag hadden we geen school omdat het die interviews voor de nieuwe leerlingen waren. En omdat Cesare ook geen school had, hebben we besloten dat we naar Kamakura zouden gaan. Bij velen van jullie zal dat wel niet zo bekend in de oren klinken, maar het is de plaats waar die enorme boeddha staat. We hadden ‘s morgens al vrij vroeg afgesproken, zodat we alles rustig op ons gemak konden bekijken. Na drie verschillende treinen genomen te hebben. Kwamen we eindelijk aan in Hase station, van daaruit moesten we nog even wandelen naar de Daibutsu/grote boeddha

Op woensdag hadden we nog een dagje verlof en ben ik samen met een twee meisjes van mijn klas naar Machida geweest. Daar hebben we even in een winkelcentrum rondgewandeld. Toen zijn we Ramen gaan eten en die was best wel heeel lekker. Daar zijn we ook nog twee jongens van onze klas tegengekomen, we zijn samen purikura gaan maken en daarna hebben we nog wat in wat andere winkels rondgelopen. Toen besloten we dat we toch ook nog een keer purikura met ons drie moesten maken en dus hebben we dat maar gedaan he

De volgende dag donderdag 27 januari had ik voor de verandering nog eens een dagje school

Vrijdag 28 januari verliep ook alweer wat anders dan ik verwacht had, want de lessen van de voormiddag waren weggevallen en de namiddaglessen waren naar de voormiddag verplaatst. Kunnen jullie nog volgen??

En toen was het eindelijk zaterdag, na 2 superlange dagen school

Op zondag, vandaag dus was het ongeveer hetzelfde liedje. Ik stond ook weer op met wat keelpijn en een verstopte neus enzo, maar veel rusten denk ik dan he. Dus mijn dag bestond vooral uit, TV-kijken, wat leren en liggen op mijn bed... Toen Megumi thuiskwam ben ik samen met haar naar een afhaal sushi-restaurant gegaan. Daarna ook nog even naar de garage, want er had een andere auto langs haar auto geschuurd met al gevolg dat er wat los zat aan de zijkant van de auto. Nix groot, maar de rekening was wel gepeperd. Naar huis gegaan en de sushi opgegeten en toen nog dit verslag geschreven. Een 'leuke' opvulling van de zondagavond.
En dat was het dan ook alweer voor deze keer. Hopelijk vinden jullie het nog steeds leuk dat ik deze verhalen schrijf, want ik doe zo hard mogelijk mijn best om het toch wat interessant te maken. Als er suggesties zijn, laat het mij zeker weten!!
Groetjes Sara
Hey Sara,
tuurlijk vinden wij het nog fijn om jou verhalen te horen^^ kvin de foto's ook wel super! nu heb ik pas spijt dat ik niet zo een jaartje naar het buitenland ben gegaan...
doe het daar nog goed he meid!
groetjes katrien x
HALLO SARA ,WE VINDEN JE VERSLAGEN EIGENLIJK HEEL TOF , DOE MAAR DOOR ,ZO WETEN WE IETS MEER OVER HET LAND VAN DE RIJZENDE ZON ,OF IS DAT CHINA? ,OCH HET MAAKT NIETS UIT EIGENLIJK,HET IS IN ELK GEVAL TOCH HEEL ANDERS DAN ONZE GEBRUIKEN ALS IK DAT ALLEMAAL LEES ,MAAR IK VRAAG ME WEL AF HOEVEEL LESUREN JULLIE DAAR EIGENLIJK HEBBEN VERMITS IK NOGAL VEEL LEES ,VAN VRIJE DAG EN HALVE DAG EN MAAR 1 UURTJE LES ,WEL DIKWIJLS KENDO ,,SPIJTIG DAT JE DAN VEEL LAST HEBT VAN JE VOETEN ,HOPELIJK ZAL DAT JE GEEN PARTEN SPELEN VOLGENDE WEEK ALS JE MET JUDO GAAT BEGINNEN ,WANT DAT IS TOCH BLOOTSVOETS MEEN IK OF HEB JE DAN MINDER LAST ?IN ELK GEVAL BEN JE TOCH AL GOED INGEBURGERD EN DAT IS WEL HEEL VOORNAAM ALS JE ZO LANG VER VAN HUIS BENT . NU JE BENT EEN KRANIGE MEID EN GEEN ZEUTEPEUT DIE ALLES MAAR AFKEURT ,INTEGENDEEL DE MANIER WAAROP JE HET HUMORISTISCH VERTELD IS FANTASTISCH EN GETUIGD DAT JE GOED BEZIG BENT.ZO HIER IN CANADA DRAAIT HET MOLENTJE RUSTIG VERDER EN DE WINTER IS GOED BEZIG ,NOGAL REDELIJK VEEL SNEEUW MAAR NIET ZO ERG KOUD ,WE HEBBEN MAAR ENKELE DAGEN ECHT TOT -17 GEHAD VOOR DE REST VEEL ZON EN REDELIJK HEERLIJK DROOG WEER MET -3 a-6 DAGT.EN -7a-10 nachtT,dat is eigenlijk een vrij zachte winter tot nu toe want februari kan nog zeker serieus gaan winteren ,maar NO PROBLEM ,we zijN het al goed gewoon .Nog nen dikke hug van MARIA en MIEL
OEI BEN VEGETEN JE DE GROETJES TE DOEN VAN ONS SONJA IN ALBERTA ZE VINDT JE VERSLAGEN OOK FANTASTISCH EN IS OVERTUIGD DAT JE ER WEL ZONDER TE ZWARE PROBLEMEN ZAL DOORGERAKEN .
GROETJES MIEL