Eekhoorns zijn kieskeurig

Hallo iedereeen, voor de studenten onder jullie die nog in de examens zitten, nog veel succes en diegenen die al gedaan hebben, maak er maar een feestje van

Wink
. Voor de rest, niet-studenten geniet van het leven, want dat doe ik ook
Tongue out
. Hier begint mijn volgende verhaal...

Maandag 24 januari was een dag die niet verliep zoals andere maandagen. Het eerste uur hadden we gewoon les en daar heb ik wat Japans geleerd. Op het tijdstip waar normaal het tweede uur gepland is moesten we in groepjes van een paar mensen een klaslokaal schoonmaken. Ik had met mijn groepke eerst wat problemen om in de klas te geraken, want de deur was op slot. Dus moesten we een andere manier vinden om binnen te geraken. Elke klas heeft hier twee paar schuifdeuren en ook nog een paar kleineschuifdeurtjes dertussen voor verluchting ofzo, weet ik veel. Toen dat idee van de kleine schuifdeurtjes open te maken kwam dachten we dat we er waren, maar nu bleek dat daar allemaal kasten voor stonden. Dus goed hard duwen en proberen om die kasten te verplaatsen.

Tongue out
Wat uiteindelijk toch gelukt is, toen is der 1 iemand, de kleinste van de groep door die miniopening gekropen en de deur van de binnenkant opgemaakt. Toen even wat met een borstel door het lokaal en zo van die dingen en toen nog even terug naar de Homeroom, daar nog wat gezeten en toen was het school alweer gedaan. Naar de kendo gegaan en daar mij middageten opgegeten, het was brood deze keer, omdat Megumi ‘s morgens al vroeg weg moest en dus geen tijd had om een obento klaar te maken. Ook de kendoles duurde niet zo lang als normaal, want ook daar moest een beetje gepoetst worden. De reden voor al dat gepoets was: de 2 dagen die volgden waren het interviews voor de nieuwe leerlingen en daarvoor moest alles proper zijn. In de klassen moest alles van de muren gehaald worden, wat ik nogal vrij stom vind, want zo geven de klassen maar een serieus saaie indruk. Maar dus op de kendo het was nog wel grappig, moeilijk om uit te leggen, maar het was leuk. Toen naar huis en nog een filmke gekeken. Na het eten nog wat op de pc en toen dodokes doen
Laughing

De volgende dag hadden we geen school omdat het die interviews voor de nieuwe leerlingen waren. En omdat Cesare ook geen school had, hebben we besloten dat we naar Kamakura zouden gaan. Bij velen van jullie zal dat wel niet zo bekend in de oren klinken, maar het is de plaats waar die enorme boeddha staat. We hadden ‘s morgens al vrij vroeg afgesproken, zodat we alles rustig op ons gemak konden bekijken. Na drie verschillende treinen genomen te hebben. Kwamen we eindelijk aan in Hase station, van daaruit moesten we nog even wandelen naar de Daibutsu/grote boeddha

Wink
. En het was best wel een indrukwekkend zicht. We hadden ook supermooi weer, dus had hij een mooie blauwe hemel achter zijn hoofd :p Nadat we ook nog vanbinnen een kijkje genomen hadden en wat naar de dure souvenirtjes gekeken hadden. Hebben we een superlekker softijsje gekocht. Daarna nog wat in het parkje rondgewandeld en daar kwamen we een eekhoorn tegen. Na wat hem/haar wat gelokt te hebben was hij/zij wat teleurgesteld dat we niets hadden om te geven. Ik was nog steeds aan mijn ijsje aan het knabbelen en toen besloot ik dat ik het laatste stukje wel wou opofferen :p. Maar op het einde was het precies toch niet de smaak die het beestje verwacht had. Wat een kieskeurig diertje...Maar ondertussen wel een paar mooie fotokes gemaakt
Laughing
. Daarna zijn we naar een andere plaats gegaan, waar er verschillende temples of shrinen verzameld waren. En het heette The Great Kannon Hasedra. Daar werden we aangesproken met de vraag of we een enquete wouden invullen en vriendelijk buitenlanders die ik en Cesare zijn hebben dat maar vlug gedaan. Alleen bleek de enquete vooral bedoeld te zijn voor toeristen. Zo was ere en vraag, hoeveel nachten verblijft u in Japan. Ons antwoord ongeveer 330 dagen
Tongue out
. Na daar nog wat foto's gemaakt te hebben van beelden die ge niet mocht fotograferen
Surprised
, en natuurlijk ook foto's van dingen die we wel mochten fotograferen zijn we wat eten gaan kopen. Daarna hebben we zeker een uur gewandeld ofzo op zoek naar een ander shrine. Uiteindelijk bleek het een ander te zijn dan de bedoeling was, maar het was even goed de moeite. Het shrine lag verscholen tussen de bomen op een heuvel. Het pad dat ernaartoe leidde was aangegeven door allemaal rode 'poorten'. We maakten daar al een goeie entrée door zo snel mogelijk dat (berg)pad op te lopen en boven aangekomen als tweed ode weet ik veel wattes te staan uithijgen. Gelukkig waren er alleen maar mensen van het winkeltje daarboven. Na nog wat te hebben berg geklommen zijn we naar het station van Kamakura gegaan. Onderweg nog even de convenience store binnen, want Cesare had honger. Aan het station even wat op een bankje gerust want we hadden echt al heeel ver gewandeld. Daar besloten we om verder te wandelen naar de zee. Na even op de kaart in het parkje gekeken te hebben zijn we in de juiste richting beginnen wandelen. Maar toen wisten we niet echt meer waar naartoe dus hebben we onze geode vriend de zon gebruikt om onze richting te bepalen. En uiteindelijk na toch nog ergens anders een kaart gevonden te hebben kwamen we eindelijk aan op het strand. Echt niet te geloven hoe blij dat we waren
Tongue out
. Het is ook de eerste keer denk ik dat ik in Januari de zee gezien heb. Het was best wel een leuk gevoel. Nadat we nog wat zandtekeningskes gemaakt hadden zijn we verder over het strand gelopen op zoek naar het station, want het begon stilletjes aan tijd te worden om terug te keren naar huis. Nadat we nog eens verloren gelopen waren, eindelijk na een dag vol wandelen en verloren lopen het station dat onze terugreis kon verzekeren gevonden. Op de trein gestapt en helemaal zonder problemen naar huis.

Op woensdag hadden we nog een dagje verlof en ben ik samen met een twee meisjes van mijn klas naar Machida geweest. Daar hebben we even in een winkelcentrum rondgewandeld. Toen zijn we Ramen gaan eten en die was best wel heeel lekker. Daar zijn we ook nog twee jongens van onze klas tegengekomen, we zijn samen purikura gaan maken en daarna hebben we nog wat in wat andere winkels rondgelopen. Toen besloten we dat we toch ook nog een keer purikura met ons drie moesten maken en dus hebben we dat maar gedaan he

Laughing
. Daarna zijn we naar de MacDonalds geweest en daar hebben we een ijsje gegeten en wat gebabbeld enzo en toen was het alweer tijd om terug naar huis te keren.

De volgende dag donderdag 27 januari had ik voor de verandering nog eens een dagje school

Tongue out
. Het begon met 1 uurtje les waarin ik een beetje Japans geleerd heb. Het volgende 'lesuur' hadden we een presentatie over veilig gsm-gebruik en ik heb er toch iets of wa van verstaan...Daarna nog even terug naar de klas en toen was de halve schooldag alweer gedaan. Maar ik ging nog niet naar huis, want ik had natuurlijk eerst nog Kendo training. Het begon allemaal goed totdat ik opens last begon te krijgen van mijn achillespees, grrr, ik begin der echt een hekel aan te krijgen ofzo
Sealed
. Een van mijn kendomaatjes had opgemerkt dat ik pijn had met als gevolg dat ik verplicht moest stoppen en buikspieroefeningen moest doen. Het einde van de les verloop een beetje anders dan ik gewoon ben, want 1 van de meisjes, You, moest tegen de andere meisjes vechten. Ze heeft een partij gelijkgespeeld en ze heeft er 3 verloren. Ik had er best wel medelijden mee, want Umezawa-sensei was daar kei hard tegen aant roepen enzo en die was aant wenen en van die dingen, niet echt leuk dus. Maar gelukkig ging het er na de les al wat beter mee. Thuis niet veel interessante dingen meer gedaan.

Vrijdag 28 januari verliep ook alweer wat anders dan ik verwacht had, want de lessen van de voormiddag waren weggevallen en de namiddaglessen waren naar de voormiddag verplaatst. Kunnen jullie nog volgen??

Tongue out
Dus begonnen we de dag met een uur world history, maar ik had nix van boeken bij ofzo, dus heb ik maar nix gedaan
Wink
. Tijdens Frans kregen we gelukkig papieren en die les viel nog wel redelijk goed mee. Daarna was het trug kendo, een herhaling van de vorige dag, alleen dat ik nu al van in het begin buikspieroefeningen gedaan heb. Er was ook weer een mini-wedstrijd en ook deze keer was het You tegen de rest. Deze keer mocht/moest ik filmen, had ik toch iets nuttig te doen he
Wink
. Na de les nog wat naar die filmkes gekeken en toen naar huis.

En toen was het eindelijk zaterdag, na 2 superlange dagen school

Laughing
. Ik heb tot ongeveer 1 uur ‘s middags geslapen en daarna heb ik ook niet echt veel uitgevoerd, wat naar de TV gekeken en wat geleerd en de dag was alweer vrij snel om aangezien ik pas zo laat was opgestaan. Ook vrijwel de ganse dag alleen thuis geweest, dus het was nog wel chill. Ik had ‘s morgens wel wat last van mijn keel dus mijn ultraluie dag had ik wel verdiend vond ik
Tongue out

Op zondag, vandaag dus was het ongeveer hetzelfde liedje. Ik stond ook weer op met wat keelpijn en een verstopte neus enzo, maar veel rusten denk ik dan he. Dus mijn dag bestond vooral uit, TV-kijken, wat leren en liggen op mijn bed... Toen Megumi thuiskwam ben ik samen met haar naar een afhaal sushi-restaurant gegaan. Daarna ook nog even naar de garage, want er had een andere auto langs haar auto geschuurd met al gevolg dat er wat los zat aan de zijkant van de auto. Nix groot, maar de rekening was wel gepeperd. Naar huis gegaan en de sushi opgegeten en toen nog dit verslag geschreven. Een 'leuke' opvulling van de zondagavond.

En dat was het dan ook alweer voor deze keer. Hopelijk vinden jullie het nog steeds leuk dat ik deze verhalen schrijf, want ik doe zo hard mogelijk mijn best om het toch wat interessant te maken. Als er suggesties zijn, laat het mij zeker weten!!

Groetjes Sara

Katrien

Hey Sara,

tuurlijk vinden wij het nog fijn om jou verhalen te horen^^ kvin de foto's ook wel super! nu heb ik pas spijt dat ik niet zo een jaartje naar het buitenland ben gegaan...

doe het daar nog goed he meid!

groetjes katrien x

MARIA EN MIEL CANADA

HALLO SARA ,WE VINDEN JE VERSLAGEN EIGENLIJK HEEL TOF , DOE MAAR DOOR ,ZO WETEN WE IETS MEER OVER HET LAND VAN DE RIJZENDE ZON ,OF IS DAT CHINA? ,OCH HET MAAKT NIETS UIT EIGENLIJK,HET IS IN ELK GEVAL TOCH HEEL ANDERS DAN ONZE GEBRUIKEN ALS IK DAT ALLEMAAL LEES ,MAAR IK VRAAG ME WEL AF HOEVEEL LESUREN JULLIE DAAR EIGENLIJK HEBBEN VERMITS IK NOGAL VEEL LEES ,VAN VRIJE DAG EN HALVE DAG EN MAAR 1 UURTJE LES ,WEL DIKWIJLS KENDO ,,SPIJTIG DAT JE DAN VEEL LAST HEBT VAN JE VOETEN ,HOPELIJK ZAL DAT JE GEEN PARTEN SPELEN VOLGENDE WEEK ALS JE MET JUDO GAAT BEGINNEN ,WANT DAT IS TOCH BLOOTSVOETS MEEN IK OF HEB JE DAN MINDER LAST ?IN ELK GEVAL BEN JE TOCH AL GOED INGEBURGERD EN DAT IS WEL HEEL VOORNAAM ALS JE ZO LANG VER VAN HUIS BENT . NU JE BENT EEN KRANIGE MEID EN GEEN ZEUTEPEUT DIE ALLES MAAR AFKEURT ,INTEGENDEEL DE MANIER WAAROP JE HET HUMORISTISCH VERTELD IS FANTASTISCH EN GETUIGD DAT JE GOED BEZIG BENT.ZO HIER IN CANADA DRAAIT HET MOLENTJE RUSTIG VERDER EN DE WINTER IS GOED BEZIG ,NOGAL REDELIJK VEEL SNEEUW MAAR NIET ZO ERG KOUD ,WE HEBBEN MAAR ENKELE DAGEN ECHT TOT -17 GEHAD VOOR DE REST VEEL ZON EN REDELIJK HEERLIJK DROOG WEER MET -3 a-6 DAGT.EN -7a-10 nachtT,dat is eigenlijk een vrij zachte winter tot nu toe want februari kan nog zeker serieus gaan winteren ,maar NO PROBLEM ,we zijN het al goed gewoon .Nog nen dikke hug van MARIA en MIEL

MARIA EN MIEL CANADA

OEI BEN VEGETEN JE DE GROETJES TE DOEN VAN ONS SONJA IN ALBERTA ZE VINDT JE VERSLAGEN OOK FANTASTISCH EN IS OVERTUIGD DAT JE ER WEL ZONDER TE ZWARE PROBLEMEN ZAL DOORGERAKEN .
GROETJES MIEL