2 wissels en de zes maanden gepasseerd (deel 2)

Op 15 februari heeft okaasan mij naar school gebracht, want ik kon niet met de fiets want die stond nog op school van de dag ervoor. Toen ik op school aankwam waren de mensen die 's morgens bukatsu hebben sneeuw aan het ruimen. Bukatsu=de sportclub, bv.: kendo. Jaja die trainen ook in de ochtend, echt ni normaal! Maar jah ik ben uitwisselingsstudent, dus ik heb ervoor gekozen om daar niet naartoe te gaan ;). Maar het was toch even een beetje een beschamend moment toen Kajita sensei mijn naam riep! Begonnen met Biologie en daarna Engels. Het gewonen van altijd, wat leren en wat proberen op te letten enzo. Na de middag was het terug Drama Class, maar omdat mijn tegenspeler ziek was kon ik niet echt goed oefenen. Gelukkig zijn er een paar mensen ingevallen, zodat ik toch een beetje kon oefenen. Het was nog wel een leuke les! Na de les nog wat gepraat met Julia over vanalles en nog wat, zoals veel bagage hebben enzo :p. Toen naar huis gegaan, want het is nog steeds op dinsdag geen kendo. Otoosan was ook al thuis van zijn werk en toen ik mijn uniform had ingewisseld voor normale kleren stonden er lekkere koekjes op mijn te wachten. Daarna heeft otoosan mij uitgelegd hoe de cd-speler werkt en heb ik wat naar Japanse muziek geluisterd. Tegen half zes kwam okaasan thuis en ik was net klaar met het afwassen van mijn obento. Na het eten nog chocolade gegeten die Yuka gemaakt had voor Valentijn, maar die niet had uitgedeeld, het was lekker! Nog wat gepraat en toen ik op de computer bezig was kwam okaasan ineens aan met een cadeautje. Een soort van doek die ge als versiering op een tafel ofzo kunt leggen. Het is wel mooi en echt weer veel te lief he! En toen gaan slapen.

Toen ik de woensdag morgen naar school vertrok was bijna al de sneeuw verdwenen, maar er waren nog nog zo van die gemene stukje met halfgesmolten en daarna trug bevroren sneeuw. Maar ik ben heelhuids op school geraakt :p. We hadden maar een halve dag school en om de 1 of andere reden hebben we dan altijd de lessen van de namiddag. Wat Japans geleerd en tijdens de middag moesten we samenkomen in de andere klas van 'International Studies' en daar kregen we stof om onze outfits voor de musical te maken. Ik heb het nog vrij gemakkelijk want ik moet gewoon een cape fabriceren en eigenlijk ook ne rok, maar daarvoor heb ik te weinig stof, ik zal dat eens moeten navragen. En toen snel snel naar de kendo vertrokken, want ik moest nog eten en ik wist niet hoelaat we zouden beginnen, want dat tijdstip verschilt altijd! Maar het bleek dat ik toch nog meer als genoeg tijd had om rustig te eten en nog wat uit te rusten. Het was maar een korte training vandaag, alle jah, van 2 tot 4 is kort he :p. Maar we moesten nog wat kuisen enzo, want de volgende dag waren het alweer testen of opendeurdag ofzoiets. Toen naar huis gereden en der zat een kei zielige kat voor mijn raam en die was zo aant miauwen en toen heb ik ze maar een beetje water gegeven, maar dat wou hij, kleine verbetering ;), niet. Daarna kwam okaasan beneden en toen ik dat zei dat die kat daar zat, hebben we hem wat overgebleven eten gegeven en wat geaaid enzo. Blijkbaar komt die hier vaker en zijn de nog twee andere, maar die heb ik nog niet gezien. Als avondeten was het Yakiniku, en dat was mijn welkomstfeestje :p. En het was lekker. Tegen half negen heeft mijn zieke tegenspeler van gisteren gebeld en hebben we onze tekst voor Sneeuwwitje wat geoefend. Daarna nog even op de pc en toen gaan slapen.

Op donderdag 17 februari hadden we geen school omdat er testen bezig waren enzo. Dus ben ik samen met Kana en Diego naar Shibuya geweest. Ik dacht met de fiets naar het station te gaan, maar okaasan stond erop om mij te brengen omdat het misschien zou gaan regenen. En dan heb ik mij maar laten overhalen he ;). Ik wat iets of wat te vroeg in Shibuya, maar dan kon ik nog wat mensen kijken :p. En ik heb daar echt een meisje gezien die zo uit ne horrorfilm kwam. Die haar benen waren nog niet zo dik als mijn armen en die was echt ni normaal bleek enzo, echt ni gezond. Ik was der ff ni goe van. Na even gewacht te hebben waren Diego en Kana er ook en zijn we op zoek gegaan naar eten. Ondanks dat de Mosburger Diego vorige keer was tegengevallen, omdat er ajuinen op zijne hamburger zaten zijn we toch opnieuw naar daar gegaan, maar nu heeft hem ene besteld zonder ajuinen ;). Daarna zijn we naar de bowling geweest, bowling in the dark, met van die black lights enzo, was was nice. En ik ben gewonnen. Ik moet zeggen dat ik wel vrij veel geluk had denk ik, maar ik had toch 120 punten, dus daar was ik wel trots op :). Kana was tweede en diego laatste, haha, hij kon der ni mee lachen. Toen zijn we een paar verdiepingen hoger gegaan met de lift en zijn we naar de karaoke geweest. We mochten het eerste half uur gratis omdat ook al gebowld?? Hadden in hetzelfde gebouw. Maar uiteindelijk hebben we toch twee uur gekaraokeed, in het begin was het weer wat onwennig, maar op het einde is het altijd leuk! Toen we alles betaald hadden nog purikura gemaakt en toen vlug naar de Krispy Kreme Donuts, want daar hebben ze echt de beste donuts! Elke keer dat ik in Shibuya ben moet ik er zeker 1 gegeten hebben :p. Dus vlug een donut gaan eten en toen mij gehaast naar de trein zodat ik toch nog op tijd trug int station was, want okaasan moest mij komen halen. Gelukkig had ik mijn trein gehaald. In Fuchinobe nog wat moeten wachten en toen samen met okaasan naar huis gereden. 's avonds was het udon en het was lekker, een beetje anders als die van Megumi, maar toch goed! Daarna nog wat gepraat met okaasan en toen nog wat op de pc en vrij laat gaan slapen. Maar geen nood.

Want ook op vrijdag hadden we geen school en kon ik dus uitslapen. En dat heb ik zeer letterlijk genomen. Ik heb tot 12 uur in mijn bed gelegen :). Ik had het precies nog is nodig. Eerst mijn ontbijt opgegeten en daarna naar Harry Potter en de orde van de Fenix gekeken. Want ik had toch niets te doen en ik had die film gevonden in het dvdrek. Daarna nog wat papieren gezocht want ik zou met okaasan naar het gemeentehuis gaan om mijn verhuizing te laten registreren. Maar net voordat we gingen vertrekken kwam ik tot de conclusie dat ik misschien ook nog pasfoto's zou nodig hebben. Ik had er zeker nog, maar waar had ik die toch alweer gestoken. Dus ik overal gezocht, mijn kamer was een stortveld, om ze uiteindelijk in de zak te vinden die ik gebruik voor de karate. Ik was wel blij dat ik ze gevonden had ze! Dus toen naar het gemeentehuis gegaan en daar een papier moeten invullen en ze hebben mijn nieuw adres gewoon op de achterkant van mijn oude kaart geschreven, dus de zoektocht naar die pasfoto's was helemaal voor niets. Ik had ze nu wel trug natuurlijk :p. Toen we trug thuis waren wat met otoosan gepraat en mijn kamer al wat opgeruimd na mijn zoektocht. Otoosan werd ineens gebeld en is ergens naartoe vertrokken, dus zijn okaasan en ik alleen naar de kaitensushi (= lett. ronddraaiende sushi) gegaan. Nadat we onze bordjes geteld en betaald hadden zijn we nog naar de 100yen shop geweest en daar wat rondgehangen. En toen trug naar huis nog wat gebabbeld en op de pc en toen gaan slapen.

Op zaterdag 19 februari moest ik weer naar de karate gaan, dus dat wou zeggen vroeg opstaan, 7 uur :o. Maar ik was op tijd op de training dus het was niet voor niets, en als ge iets echt wilt dan moet ge vroeg opstaan daar voor over hebben zeker ;). Het was nog wel een leuke training, er waren nu ook een paar grotere, nieuwe. En toen we op het einde van de les gingen vechten mocht ik daar ni tegen :(. Haha, wel grappig. Na de les mij snel omgekleed, want ik moest vandaag de vroege trein terug naar huis nemen. Ik moest namelijk om 1 uur op school zijn voor de repetitie van Sneeuwwitje en ik moest thuis nog eten, mij omkleden (=> uniform) en daarna met men fietske naar school. Omdat ik de vroege trein gehaald had kon ik dat allemaal op mijn gemak doen. Op school nog even moeten wachten, want ik wist het lokaal niet zijn en iemand moest mij komen halen. Gelukkig heb ik niet te lang moeten wachten. In het klaslokaal drect beginnen oefenen en der waren nog wat mensen die ons tips gaven enzo. En we moesten vooral trager spreken :p. Na een uurtje was het alweer voorbij en ben ik terug naar huis gegaan. In de namiddag samen met otoosan naar de videotheek gegaan. Na heel lang dvd's bekeken te hebben en getwijfel welke ik zou pakken heb ik voor Sherlock Holmes gekozen. Ik had The Karate Kid (de nieuwe versie) willen huren, maar die waren allemaal uitgeleend, dus dan gaat da moeilijk he. Nog even wat rondgelopen in de videotheek en toen te voet trug naar huis. Toen we thuis kwamen zat okaasan te wachten, want die had geen sleutel bij omdat ze niet wist op voorhand dat wij weg zouden gaan. Gelukkig had ze niet te lang moeten wachten! Nadat we thuisgekomen waren heb ik mijn kamer grondig opgeruimd, want dat had ik nog niet gedaan sinds ik vrijdag die rommel gemaakt had. Okaasan is ondertussen Yuka aan het station gaan halen, want die kwam zaterdag terug van een midweekje Hawaii.Okaasan heeft ook een nieuwe obento gekocht, want ik had die van mij per ongeluk kapot gemaakt bij het afwassen. En het is een roos exemplaar geworden, maar ze wist natuurlijk niet dat ik daar niet van hou, maar jaja wat erin zit is belangrijk he ;). 's avonds ook nog ne beersleutelhanger met 'I love Hawaii' op gekregen van Yuka, kei schattig. En toen gaan slapen.

Ook op zondag moest ik weer naar de karate, trug vroeg opstaan dus. We warenmet zes de zondag. En terwijl we met vier wat gevechtjes aan het doen waren waren de andere twee kata's (=schijngevechten) aan het oefenen. Ik was toch een beetje geshockeerd, want het trok eigenlijk op niet veel vond ik persoonlijk. Het is dus echt waar dat de Japanners niet echt goed zijn in kata. Op het einde nog wat gepraat en ze waren allemaal verbaasd toen ik zei dat ik al 10 jaar karate deed :p. Na de les op mijn gemakske trug naar huis gegaan en thuis samen met okaasan pizzatoast gegeten. Yuka lag in bed met ne jetlag, dus die at ni mee. In de namiddag heb ik naar Sherlock Holmes gekeken en het was nog wel een goei filmke. Nog wat papieren ingevuld voor de karate/fitnessclub, want omdat ik verhuisd ben is mijn adres ook veranderd enzo. 's avonds ook alleen met okaasan gegeten, een groentensoep met een beetje weinig smaak, maar wel lekkere groentjes en rijst met zalm. Dus het was nog wel lekker. Na het eten nog wat gepraat en foto's laten zien enzo. En toen nog gewerkt aan dit verslag en toen begaf het internet het. Gelukkig dat ik ondertussen al zo slim ben om het eerst in word te typen ;).

Op maandag na vier dagen terug naar school. Tijdens een Engelse les heb ik Suzuki Sensei verbaasd omdat ik een kei moeilijk woord vertaald had, maar hij had blijkbaar niet gezien dat er een woordenboek op mijn bank lag, haha. Maar ja, des te beter voor mij he :p. Tijdens de middag moest iedereen naar de klas gaan waar ze vorig schooljaar inzaten, maar omdat ik vorig schooljaar hier nog niet op school zat ben ik gewoon met een paar mensen van mijn huidige klas meegegaan. Daar moesten we beslissen wat we op het sportfestival wouden doen, alle zoiets denk ik toch. Ik heb in elk geval mijn naam in de kolom van basketbal geschreven. Ik zal het binnenkort nog wel horen zeker ;). In de volgende lessen heb ik wat geleerd en na school weer naar de kendo. Het was nogal een vrij tamme training deze keer, alle voor mij dan toch. Want de oefeningen op het einde waren te moeilijk om allemaal vlug uit te leggen en uit te voeren. Dus moest ik aan de kant, maar dat vond ik niet zo echt een groot probleem. Na de les nog wat gebabbeld met Nozomi en gezegd dat ik al terug in Sagamihara woon. En blijkbaar wist ze dat nog niet. Naar huis gereden en mij snel omgekleed want het was al half acht ofzo en ik had honger. Vandaag gegeten met otoosan en okaasan en het waren overschotjes van gisteren en loempia's, dus lekker. Na het eten weer wat gepraat en toen een doucheke genomen. Daarna wat op de pc verder gewerkt aan het verslag, maar helaas is het internet nog steeds dood. En toen mijn bedje in :).

Dinsdag 22 februari, naar school gegaan en begonnen met een uurtje Engels. Daarna hadden we normaal gezien Biologie, maar dat ging niet door. In plaat daar van hebben we geoefend voor sneeuwwitje. We hebben eerst nog wat moeten oefenen en daarna werd alles opgenomen op video. Na ongeveer een uurtje was alles opgenomen en het is allemaal vrij goed verlopen. Daarna zijn we met zen allen naar een klaslokaal gegaan waar we die video gekeken hebben. Ondertussen ook gegeten, want het was middag, dat was een extra uitdaging, want het was donker en met stokjes. Maar ik heb de moeilijk opdracht met glans uitgevoerd, want ik heb niet gesmost :D. Na een volgend uur was ook die alweer afgelopen en konden er opmerkingen gemaakt worden en het was blijkbaar toch redelijk goe, want veel opmerkingen waren er niet. Daarna nog wat uitleg gevraagd over hoe ik mijn kostuum nu eigenlijk moet maken en gezegd dat ik te weinig stof heb. Om zowel ne rok als een cape te maken. En dat was gelukkig geen probleem, dat zou ook maar erg zijn! Nadien heb ik nog wat geoefend met Misaki, die mijn tegenspeler is. En heb ik haar samen met Julia proberen uit te leggen hoe ze bepaalde Engelse woorden moet uitspreken, want dat is echt moeilijk. Woorden zoals: thought, frightening en why. En toen naar huis gegaan. Thuis wat gelezen en nix gedaan en wat opgeruimd en wat geslapen. 's avonds samen met okaasan gegeten, want otoosan had al gegeten met ne vriend. Maar hij heeft ondertussen geprobeerd om het internet te fixen. Helaas is dat niet gelukt en moet ik nog zeker twee tot drie dagen wachten.

De woensdag, de 23ste Februari, weer gewoon naar school gegaan. We hadden alleen in de voormiddag les en we hadden de lessen van normaal het tweede en vierde uur. Het eerste uur hadde we studie en daar heb ik geleerd, het tweede uur hadden we japans en ook daar heb ik geleerd. Na die lessen was er een beetje over of er nu al dan niet musical practice was of niet. Uiteindelijk bleek dat het repetitie was. Daar naartoe gegaan en ons toneelstuk nog eens geoefend he. Vandaag waren er ook twee Amerikaanse leerkrachten om ons te verbeteren op taal. Alice en Kimberly sensei. Nadat alles een keer voorgebracht was, was er niet echt veel goede commentaar, vooral van Alice. De commentaar was ongeveer zo: Het was goed, en de bewegingen waren leuk, maar we konden alleen goodbye verstaan. Oke dat is misschien wel waar, maar om dat nu zo grof te zeggen, dat vond ik toch wat erover. Maar ik moet die Alice al zoiezo niet echt hebben en ik ben niet de enige die daar zo over denkt. Kimberly gaf tenminste wat opbouwende commentaar en die is ten minste aangenaam. Maar nix aan te doen zeker. Ieder zijn eigen karakter. Daarna is iedereen nog bij 1 van de 2 moeten gaan om zichzelf te laten verbeteren en ik was serieus dat ik naar Kimberly mocht :p. Toen nog even wat geoefend met Misaki en normaal zou ik na die les naar de kendo gaan, maar ik had echt geen goesting. Dus Julia om raad gevraagd, wat zij zou doen en uiteindelijk beslist om niet te gaan maar in plaats daarvan ben ik samen met haar naar Machida geweest :p. Daar zijn we naar de karaoke gegaan en nadat we even hadden moeten wachten hebben we een uur gekaraoked. Toen heb ik nog ne pannenkoek met ijs gekocht en terug naar Fuchinobe. Daar nog bijna een uur gewoon staan praten met Julia over vanalles en nog wat. Tegen kwart voor zes ben ik naar huis vertrokken en heb ik mijn futon al klaargelegd enzo. Na het eten nog keiveel gepraat met okaasan over veel :p. Toen nog een doucheke genomen en gaan slapen.

Vandaag ben ik weeral op mijn gemak naar school vertrokken en daar zijn we begonnen met Engels. Het was de laatste les met Kimberly sensei, dus hebben we iets leuker gedaan dan normaal. We moesten raadseltjes oplossen en ze waren nog wel vrij moeilijk. Maar met de hulp van de leerkrachten konden we ze toch oplossen :). Daarna moesten we nog eens allemaal verzamelen in de sportzaal en daar hebben we een film/documentaire gekeken. Het ging over een groep mensen die een restaurant wou openen. Maar niet echt een gewoon, de obers hadden namelijk de opdracht om bij elk ding dat ze deden kweet ni hoe hard te roepen. Vrij belachelijk dus eigenlijk en ik denk niet dat ik daar ooit zou willen gaan eten als die daar zo in uw oor zitte te schreeuwen ;). Maar toen we trug in de klas zaten bleek dat de rest er ook zo over dacht. Het was een restaurant dat een graadje erger was dan de normale restauranten hier in Japan. Terwijl Suzuki sensei nog wat aan het vertellen was, mochten we onze obento al opeten en dat heb ik dan ook maar gedaan. Tijdens de middag wat gebabbeld en toen alweer naar de sneeuwwitje repetitie gegaan. Maar ik ben al vrij vroeg vertrokken, want blijkbaar werd mijn stuk vandaag toch niet geoefend. En dan zou ik misschien nog op tijd zijn voor de kendo. Maar dat laatste was helaas niet het geval. Dus heb ik me maar snel omgekleed gewoon meegedaan. Het was wel weer ff zo van damnn, maar daar was ik snel over. Het was een goede training! Na de training mij nog geexcuseerd dat ik te laat was, maar ik had een geldige reden :p, Sneeuwwitje. We hebben ook nog wat gebabbeld en ik heb ze wat frans geleerd. Ook nog een beetje mijn stukske toneel voorgedaan en da was nog wel grappig. Toen een stukje met een paar van de kendo naar huis gereden. Thuisgekomen wist otoosan mij te vertellen dat het internet gemaakt was :). Omdat okaasan pas vrij laat trug thuis kwam en geen tijd had gehad om boodschappen te doen zijn we met ons drie 'ramen' gaan eten. En het was lekker, als dessert nog een ijsje. En ge mocht het zelf maken. En ik heb dat goed gedaan ;). Daarna terug naar huis en nog wat naar tv gekeken en de laatste hand gelegd aan dit superlange verslag, waarvoor toch wel mijn excuses!

En hierbij zijn we dus aan het einde gekomen voor deze keer. Hopelijk vonden jullie het interessant :p. Met mij gaat in elk geval alles supergoed en ik heb zelfs het gevoel dat dit een beter gezin is als het vorige Op welke manier kan ik niet zo goed uitleggen, maar ik heb gewoon dat gevoel :p.

Alle hopelijk gaat het de volgende keer terug wat sneller, maar waarschijnlijk wel!

Bye Byeee

Saraa Xxxx

Mama

Heej Sara, het is echt leuk te zien dat je terug online bent en vooral dat je toch nog steeds de energie vindt om alles te vertellen. Het blijft boeiend en ik heb de indruk dat de verandering je zeker niet slecht uitkomt. Zo krijg je een groter netwerk en hoe meer zielen hoe meer vreugd zou ik zeggen. Blijkbaar moet je je futon elke morgen opruimen. Betekent dat, dat er zo weinig ruimte is in je kamer of is dit gewoon een gewoonte?

Mama

Het lijkt wel of je leventje in Japan in een stroomversnelling komt. Geniet er nog maar volop van want voor je het weet sta je terug thuis. Nog heel veel plezier en tot later!!!! Groetjes, Mama xxxxxx