Na 22 dagen...

Konnichiwa!!!

Jaja mijn Japans begint steeds beter te gaan, maar het is toch nog een SUPER lange weg!

Ik zal maar eens beginnen aan mijn wekelijkse update

Wink

Op vrijdag 3 september heb ik nog eens goed uitgeslapen, toen ik beneden kwam stond er alweer een reuze ontbijt voor mij klaar. Maar gelukkig was het eem brunch, dus het viel nog mee. Ik heb Megumi vandaag een beetje geholpen om een brief te schrijven naar Yuki's australische gastouders. Toen hebben we ook een beetje nagedacht over een cadeau voor zijn gastbroer, want dieis pasjarig geweest en Megumi wou absoluut een cadeautje opsturen. Daarna ben ik samen met M. naar het winkelcentrum gegaan voor het cadeautje en nog andere dingen. Uiteindelijk hebben we verschillende soorten koekjes gekocht, een Tshirt,... Toen we uit de winkel kwamen om 19 uur was het hier al pikkedonker.

Surprised
Voor de rest heb ik die dag niet veel meer gedaan.

Zaterdag ben ik ook weer rustig begonnen, net zoals elke dag stond mijn ontbijt alweer klaar. Toen ik klaar was met eten ben ik samen met Kenji (gastpapa) naar de videotheek geweest waar ik een paar films mocht uitkiezen. Gelukkig stond de titel niet alleen in het Japans maar ook in het Engels op de dvd's anders was dat niet zo gemakkelijk geweest.

Tongue out
Toen we terug thuis waren ben ik begonnen aan het pannenkoekendeeg. Hoewel ik sommige ingredienten niet tot mijn beschikking had smaakten ze toch nog heel goed volgens de familie Okamura. Na het eten was het tijd om voor de eerste keer sinds ik in Japan ben te skypen met het thuisfront en het was echt heel leuk, om mama en papa en ook Raf nog eens te horen en te zien! Na bijna twee uur gepraat te hebben hadden we bijna alles verteld wat er te vertellen viel! En 's avonds was het Friet met Biefstuk en het smaakte goed
Laughing
alsof het rechtstreeks uit Belgie geimporteerd was. Na het eten heb ik nog een film gekeken en toen was die toch wel meer gevarieerde dag ook alweer geeindigd.

Op zondag ben ik samen met Megumi en Kenji al redelijk vroeg naar Tokio vertrokken. We zijn bijna 2 uur onderweg geweest voordat we aankwamen in Asakusa. We zijn eerst naar de 'Kaminarimon' met een enorme 'chochin' (een rode lantaarn) gegaan. Dit was 1 van de twee poorten die toegang geven tot Asakusa. Daarna zijn we naar een overdekte markt gegaan, hier was het heel warm, want er was veel volk en het dak zorgde ervoor dat alle warmte binnen bleef. Daar heb ik een mooie 'Senshu' (een waaier) gekregen

Laughing
. Toen zijn we iets gaan eten in een toch wel bekend restaurant in Asakusa denk ik, want om 12 uur stroomde het volk daar binnen. Na het eten zijn we naar de 'Senso-Ji Tempel' gegaan, dit is een grote boeddhistische tempel. Hij lag in het midden van een groot waterlelieveld. Zowel de tempel als het veld was indrukwekkend. Daarna zijn we naar een mooi en groot park gegaan, daar zaten allemaal tekenaars en daar heb ik een zelfportret laten tekenen. Na ongeveer 3 kwartier was het klaar en ik had ondertussen toch wel serieuze pijn in mijn kaken van het lachen...
Tongue out
Het resultaat mag er best wel zijn, alleen vind ik dat ik nogal een beetje scheel kijk
Undecided
. Toen zijn we terug naar het station gegaan en hebben we een trein naar een ander station genomen zodat we daar de snelle trein richting Machida konden nemen. Ik vond het best wel spijtig dat we al naar huis gingen, want ik had nog totaal niet zoveel gezien, maar er zal nog wel een keer komen dat ik meer te zien krijg! In machida zijn we naar een weet ik veel voedselmarkt (allemaal verschillende kraampjes met veel eten) gegaan om ons eten van 's avonds te kopen. En toen nog een laatste trein naar het Fuchinobe Station waar de auto stond. Thuis heb ik nog even slecht gezind op mijn kamer gezeten, maar dat heb ik al snel van mij afgezet en ik ben terug naar de woonkamer gegaan. Toen hebben we gegeten en toen was die dag ook alweer voorbij. Het was toch nog wel een leuke dag hoor.

Maandag is er niet echt veel gebeurt. Ik heb mijnkamer een beetje opgeruimd, want ook hier is dat nodig, natuurlijk kan ik hier wel niet zoveel rommel maken, omdat ik hier namelijk bijna niets heb om rommel mee te maken, HAHA

Laughing
. Daarna heb iktoch best wel langgeleerd en om 5 uur was ik het beu en heb ik een ander tijdverdrijf gezocht => SUDOKU's invullen
Wink
. En toen was de dag alweer afgelopen en mijn dozen vanuit belgie warennog steed niet aangekomen, maar gelukkig kwam er dinsdag.

Op dinsdagmorgen hoorde ik al om 10 uur de belgaan,ik lag nog steeds in mijn bed, maar dat heeft vanaf dat moment niet meer lang geduurt!Zoals ik verwacht had toen ik beneden kwam waren mijn dozen(een grote en een kleine) aangekomen

Laughing
. Ik heb eerst de kleine opengemaakt en daar zat al een voorraad chocolade in dus daar was ik al heeel blij mee
Tongue out
. Toen heb ik mijn ontbijt opgegeten en daarna heb ik de grote doos opengemaakt en daar zat nog meer eten in en ook mijn oorbellen enzo
Wink
. Maar er zaten natuurlijk ook nog nuttige dingen in zoals kleren en een boekentas... Toen ik alles had uitgepakt heb ik alles trug ingepakt en naar mijn kamer gebracht. Daar heb ik alles een beetje opgeruimd, zodat het niet in de weg stond. Toen ben ik met Megumi naar de 100 Yen shop geweest om nog wa prulle te kopen. Trug thuis heb ik nog wat geleerd en gegeten. En toen was het eindelijk zover SKYPEN
met Emily, Stefanie en Tina. MaarChris en Marijke konden spijtig genoeg niet
Frown
. Maar niet getreurd er komt zeker nog een volgende keer! Na heeeeel lang begon het internet weer moeilijk te doen en hebben we moeten afsluiten. Toen ben ik gaan slapen, want de volgende dag moest ik weer terug naar school.

Toen ik 's morgens opstond keek ik naar buiten en zag ik dat het voor de eerste keer sinds ik in Japan ben regende. En niet zomaar een buitje, maar het heeft de hele dag geregend.Blijkbaar is er ook een Typhoon langsgekomen, maar daar hebben we hier in Sagamihara niet veel van gemerkt! Dus na het eten ben ik gewapend met een grote paraplu naar school vertrokken. Normaal zouden we begonnen zijn met twee uur Engels, maar omdat het maar halve dagen school zijn worden de lesuren ook gehalveerd, met als gevolg maar 1 uur Engels

Tongue out
. Toen heb ik samen met Kana en Karen een beetje door de school gezworven op zoek naar een lokaal dat we gelukkig toch gevonden hebben. Daarna hadden we Japanse les. Ook hier hebben we de testen verbeterd net zoals in de Engelse les. Ik had ook mijn plakboek mee naar school genomen om te laten zien en iedereen was er heel enthousiast over! Om 12.25 was de school uit en mochten we naar huis. Thuis heb ik nog wat geleerd en 's avonds is Kenta (zoon van de vriendin van het etentje
Tongue out
) nog even bij ons gebleven terwijl Megumi en zijn mama ergens naartoe waren. Na het eten nog even op de computer en toen was het alweer tijd om te gaan slapen.

Op donderdag 9 spetember was het weer terug beterdan de vorige dag, gelukkigmaar, want ik hou echt NIET van regen! We zijn weer begonnen met Engels en er was eenstagaire uit Texas, en ge kon het horen

Tongue out
. Daarna hadden we Home Economics, hier hebben we weerde test verbeterd. Na HE. heeft de hele school zich verzameld in de turnzaal voor een preek vaneen leerkracht over het feitdat we: goede kinderen moeten zijn die geen make-up gebruiken, geen oorbellen dragen en hun haar niet verven.Daarna was het controle van dit alles, was ik even blij dat ik mijn haar niet verf en geen oorbellen naar school aandoe hier in Japan
Wink
. Toen was de school alweer uit, maar ik ben niet naar huis gegaan maar naar de Kendoles
Surprised
. Daar heb ik eerst wat in de kleedkamer gezeten met de andere meisjes en toen was het zover. De les begon, ik heb de hele tijd gekeken en ik was daar achteraf precies toch wel blij om, want het ging er helemaal anders aan toe dan ik verwacht had! Ik heb op sommige momenten toch wel gedacht, wat voor een gekken zijn dat hier
Wink
. Maar na de les heb ik nog wat met de andere meisjes gepraat en ik denk toch dat ik het eens ga proberen! Na de Kendoles ben ik dan naar huis gegaan. Nog een beetje geleerd, gegeten, gecomputerd en toen gaan slapen
Tongue out

Vandaag hadden weer LO, trug tennis en het lukt toch al goed. Ik begin ook steeds meer en meer Japans te praten en mijn klastitularis gaat tegen de andere leerlingen zeggen dat ze alleen maar Japans tegen mij mogen spreken

Surprised
, maar ik sla er mij wel door. Na LO hadden we weeral Engels. Toen was het nog een uurtje World History en daarna Frans, test. Ik had er niet voor geleerd, maar gelukkig was ze helemaal niet moeilijk en waren het bijna letterlijk de oefeningen van vorige keer, dus normaal gaat die wel goed zijn
Laughing
. En toen was school alweer afgelopen, nog even wat gebabbeld met Kana enzo en daarna naar huis. Thuis nog wat geleerd en 's avonds Rijst met Kip Curry gegeten. Daarna nog heeeel lang aan dit nieuwe verhaal gewerkt!

Maar dat is nu ook alweer gebeurt, hopelijk vonden jullie het een beetje interessant en als er vragen zijn...

Voila si, tot volgende week!!

Groetjes Sara Xx.

maria en miel,canada

hi Sara we lezen dat je al goed bezig zijt en je niet verveeld ,en die babbel met je mama,papa en raf is wel tof dat verandert de stemming wel en zo zijn wij hier ook als we eens een paar of meer uurtjes(ook met skype) hebben gepraat met ons sonja in alberta doet dat weer even het ergste gemis vergeten .En je schijnt wel te genieten van de japanse kultuur en gewoontes al is dat wel erg raar wat die mensen zo uitspoken en in de school die zedenpreek kwa oorbellen en haarverven is toch nog wel typisch die japanse opvoeding die in europa totaal verdwenen is want vroeger was het daar ook zo een gedoe in de scholen ,ik weet dat we geen korte broek mochten aandoen en de meisjes geen lange broek maar lange rokken nu begrijp ik waarom door al die pedofiliezaken van de geestelijken toen zo erg waren .
Voor de rest verwachten we eindelijk een ommekeer want er zijn enkele geinterresseerdedn voor de woning maar dat zal misschien nipt worden dit jaar maar ja anders is het voor volgend jaar we zitten warm en droog en blijven positief .
We wensen je nog vele mooie en aangename dagen met je schoolvriendinnen en je gastfamilie ,Ik heb gehoord dat opa van rotem na de operatie veel beter is en druk bezig is met zich te vediepen in dat pc- gedoe het zou tof zijn als je eens kon skypen met oma en opa ,oma zei ons dat je mama of papa hem eens zou wegwijs maken hoe dat moet.Het zal hem eersdaags wel eens lukken .Nog nen dikke hug van maria en miel

Mama

Sara, Ik vond je verhaal heel interessant om te lezen en zo te zien kan je ginder dezelfde scherpe kantjes hebben dan thuis "als niet alles naar wens verloopt :-)" Enfinje doet dat daar precies wel goed en ik heb de indruk dat ze je ook wel verwennen. Nog heel veel plezier en ik ben blij dat je al een beetje Japans begint te leren. Het lijkt me ontzettend moeilijk. Ik ben dus toch wel een beetje fier op je. Je moet op school blijkbaar ook aan alle testen meedoen. Niet slecht zou ik zo zeggen. Groetjes xxx

Papa

Hallo Sara!

Amaai wat een boterham! Fijn dat je zo dag per dag bijhoudt wat je doet, zo krijgen we een goed beeld van wat er zich ginder allemaal afspeelt.

De 'cultuurshok' valt blijkbaar ook nog altijd mee en dat is misschien maar goed ook. Het leren van die moeilijke taal is al erg genoeg!

Morgen is het hier weer matchtijd tegen Wolfsdonk. Jammer genoeg kan ik er dan niet bij zijn als je gaat skypen met oma, opa en oma. Maar zij zullen wel genoeg te vertellen en te vragen hebben zeker?

Hier wordt het morgen nog eens 25 °C, maar de voorbije week was het vaak serieus aan 't regenen.

Nog een prettig weekend ginder en maak ook maar eens ontbijt klaar voor je gastfamilie...:-)

Tot mailens

Daaaaaaaaaag

Papa

maria en miel canada

tof sara ,ik lees dat je de poging gaat wagen om eens met je oma's en opa gaat skypen want die missen je wel heel erg en vooral opa was er erg ongelukkig mee maar het laatste gesprek ging het al beter ook omdat natuurlijk de operatie goed gelukt was ,we duimen ervoor dat het gaat lukken en ik denk wel dat je mama er bij gaat zijn omdat papa moet supporteren voor zijn ploeg ,voor de rest is het hier altijd hetzelfde liedje en ondertussen wordt het voor jou nog 10 maanden japan ,blijkbaar zonder teveel heimwee dank zij je goede aanpassing en opvang,ik zie juist dat je online bent en je zal pogen rotem te bellen .
nog heel veel mooie dagen en dikke hug van maria en miel

maria en miel canada

nog even want dit was ik vergeten want je bent al aan de tennis goe bezig wanneer ga je tegen kim clijsters spelen die heeft gisteren weer de USopen grand slam gewonnen en een premieke van 500.000 us$ opgetrokken die kan weer heel wat jaartjes verder zonder financiele problemen dit jaar heeft ze al een hoop geld binnegerijfd miel canada

maria en miel canada

het uurverschil is wel erg groot nu is het hier 9.15 am (morgen) en bij jullie al 8.pm avond meen ik ,g het wordt ingewikkeld bij sonja is het 2 uur vroeger ,bij sandra(familie maria ook in canada) in sascatchewan 1uur vroeger in belgie 6 uur later en japan 11 uur later ,amai mijne frak ja canada heeft al 4 verschillende tijdzones miel

Dag Sara hier Opa en Oma

Sara 3 Oktober op kendo kamp vertrokken en ik heb de verhalen gelezen '
En volgen ik lees is dit een zware en vermoeiende sport Maar ja je bent jong en je wil wat .En het zal wel met alle sporten even zwaar zijn
Sara ik heb ook gezien dat ge uw een niewe G.S.M .gekocht hebt .Maar ge hebt er nog al weg voor moeten afleggen , maar ja zoo vliegd de tijd voorbij, nog een paar dagen en ge hebt er al twee maanden op zitten ,nu ga ik maar stilaan eindigen met de groetjes en kussen van Oma en Opa en tot de volgende keer daag Sara xxx