2 wissels en de zes maanden gepasseerd

Heeej iedereen, konnichiwa!

Hoe gaat het met jullie??

Maar dat is waarschijnlijk wel niet de bedoeling van jullie bezoek aan mijn site he ;). Jullie willen vooral weten hoe het mij hier in Japan verloopt. Wel alles verloopt goed!

Ik zal een beetje beschrijven wat ik de vorige weken heb meegemaakt. Want het is alweer even geleden he, mijn excuses daarvoor!

Het vorige verhaal eindigde op zondagmorgen, dus zal ik beginnen bij zondagmiddag 6 februari. Tegen 14 uur zijn Sugiyama san en Hosoi gekomen om mij en mijn spullen te komen ophalen. Eerst al mijn spullen ingeladen en daarna nog wat gepraat, over wat er nog allemaal moest gebeuren enzo en tegen half drie zijn we vertrokken. Richting Hosoi sans huis, want daar zou ik verblijven totdat er een nieuw gastgezin gevonden was. Daar aangekomen eerst nog wat moeten praten over mijn gevoelens enzo tegen Sugiyama san en dat verliep nog wel redelijk vlotjes. Daarna zijn we naar een fietsenverhuurwinkel gegaan om een fiets te huren. Want vanaf nu moest ik met de fiets naar school, ik heb een hemelsblauw exemplaar gekozen. Ik heb er helaas geen foto van gemaakt, want dat ben ik gewoon vergeten! Toen dat gebeurt was zijn we Sugiyama san gaan afzetten aan het station en zijn we trug naar huis gekeerd. Daar nog wat gebabbeld en van die dingen. Mijn voorlopige kamer en huis was niet zo heel erg groot, maar dat vond ik niet zo erg, dat was best nog wel gezellig. In mijn voorlopige gezin had ik een zus van 26 jaar en twee broers, een van 20 en een van 24. Die van 24 heb ik niet gezien want die woont alleen (of met zijn vriendin, dat weet ik niet) in Tokio. Ze hadden ook een hond, Koron genaamd.

Op maandagmorgen is Hosoi san samen met mij naar school gefietst, want ik wist natuurlijk de weg niet he. Het was ongeveer 7 kilometer, maar dat viel nog wel mee, aangezien ik er in Belgie elke dag 10 moest doen inclusief bergop en bergaf. Wat hier niet het geval was :). De weg was ook niet echt moeilijk om te onthouden, bijna altijd rechtdoor ;). School is niet echt de moeite om te vertellen, omdat dat toch bijna altijd hetzelfde is he. Na de kendo moest ik alleen naar huis fietsen, het was vrij donker, maar ik heb mijn beste beentje voorgezet en heel snel gefietst zodat ik snel thuis was. Ze waren toch een beetje ongerust geweest, dat ik zou verdwalen ofzo, maar met mijn goede geheugen kon ik die oooh zo moeilijke weg naar huis best wel goed vinden :p. Dinsdagmorgen ook alleen naar school gegaan en natuurlijk weeral geen problemen! Op school wat lessen, zoals dat normaal op elke school hoort. In de namiddag hadden we een iet of wat actievere drama class dan andere keren. Er waren namelijk drie mensen van buitenaf die een soort van 'cursus' kwamen geven. Om te leren acteren, want de musical is al over een maand en een week ofzo, dus het begint wel tijd te worden. Daarna naar huis gegaan, maar ik heb niet op mijn lui gat gezeten en ben naar een winkelcentrum aan het station van Sagamiono geweest. Het enige wat ik daar gekocht heb is eten ;). En het was lekker :). Tegen zes uur trug naar huis gegaan en wat gelezen op mijn kamer enzo. Daarna gegeten, nog wat gebabbeld en tv gekeken en toen gaan slapen.

Toen ik de volgende dag opstond, woensdag 9 februari, bleek het toch wel niet te sneeuwen zeker. Maar hosoi san was zo lief om mij met de auto naar school te brengen en dat kon ik natuurlijk wel apprecieren ;). Het was tevens ook de eerste sneeuw die ik hier in Japan gezien heb, dus ik was toch wel een klein beetje gelukkig :p. Niet dat ik hier anders niet gelukkig ben he... Op school van start gegaan met Engels en daar hadden we onze presentatie over onze toekomst. En het is goed gegaan, maar jah het was in het Engels dus dat viel nog zeer goed mee! We hadden ook een poster met foto's enzo moeten maken en ook die was nog vrij geslaagd ondanks mijn absoluut oncreatieve geest ;). Daarna hebben we in de computerklas de twee laatste hoofdstukken van ons boek afgewerkt, joepie :p. En tijdens de Japanse les heb ik heel even wat geleerd en toen mijn hoofd op de bank gelegd en wat geslapen. Tijdens de middag wat gebabbeld en na de middag hadden we biologie. Maar de leerkracht was afwezig dus hadden we studie, eerst met de klas wat dingen besproken die we de volgende dag zouden kunnen doen en daarna gewoon nog wat gebabbeld en gezeten en...... Tijdens de Japanse les trug wat geleerd. En toen was het school alweer afgelopen. Naar de kendo gegaan en de tape gekregen die Miho voor mij van de winkel had meegebracht. Die gaat wat beter zijn als degene die ik daarvoor had! Na de kendo is Hosoi san mij trug komen halen, aangezien mijn fiets niet op school stond en ik ook niet wist waar ik de bus moest nemen, chanceke ;). Onderweg naar huis vertelde hosoi san het goede nieuws dat ze al een nieuw gastgezin gevonden hadden, dus dat is echt wel kei snel gegaan en daar ben ik wel blij om. De verhuis was al voor 'overmorgen'. Naar huis gegaan, daar geyakiniku't, haha, gewoon het moeilijke woord voor vlees en groenten op zelf op een hete plaat leggen. Soort van BBQ in huis ;). Daarna nog wat op de pc en toen mijn bedje in gekropen.

Op donderdag was het de laatste dag school van die week en hadden we in de namiddag een of ander spel en een snack-party :p. Dus ik 's morgens nog naar de winkel voor wa eten te gaan halen. Toen naar school en daar hadden we dus in de voormiddag nog les. Eerst Engels, waar we moesten verder schrijven aan ons essay. Alle ik heb iets anders moeten verzinnen, want die van mij was vorige week al af ;). Daarna nog Home economics en daar heb ik wat geleerd en gelezen. Tijdens de middag was het best nog wel gezellig! We zijn ook naar Hiromi sensei gegaan om te vragen of de klassen voor volgend schooljaar al ingedeeld zijn, maar blijkbaar was dat nog niet het geval. Dus afwachten maar! Na de middag eerst nog vlug een enquete ingevuld en daarna begonnen aan het grote spel. Politie en boeven, het was simpel, de politie moeten de boeven tikken en dan moeten die naar de gevangenis, ze kunnen bevrijd worden door de anderen enzoverder enzovoort. Op het einde waren ik, Karen, Maki, Misuzu en Michi ergens aant rondlopen en blijkbaar was het spel ondertussen afgelopen en was iedereen op ons aan het wachten. Dus da was wel ff pijnlijk. Maar het werd ons al snel vergeven. Terug naar de klas gegaan en daar kon het eet gedeelte beginnen. Der was echt superveel, maar ja wa wilt ge als ge me 40 man in een klas zit en bijna iedereen brengt iets mee, da kan ni anders dan veel zijn he. Ik heb dus weeral serieus gezondigd, maar jah :p. Toen nog een of ander spelleke gespeeld. Iedereen moest een stokske trekken en daar stond een kleur en ne nummer op en wie het gouden stokske had mocht beslissen welke kleur en welke nummers een opdracht moesten uitvoeren. We hebben dat maar drie keer kunnen doen, want er was maar weinig tijd over. Maar het was wel grappig :p. Daarna nog de laatste snacks verdeeld, wat opgeruimd en toen was het tijd om naar de kendo te gaan. Het was weer een goede training, alleen deden mijn voeten wel weer wat pijn :(. Na de kendo voor de laatste keer de 7 kilometer gefietst in een supersnel tempo, want ik had daar goesting in ;). Toen ik thuis kwam men uniform ingepakt en nog wat naar tv gekeken. Toen samen met Misa (hostzus voor een week) en Hosoi san gegeten en wat gepraat. Volgende hersft komt gaat Misa naar Londen, studeren of werken ofzo en ik heb gezegd dat ze altijd op bezoek mag komen. En toen voor de laatste keer in het huis van de Hosoi's :p gaan slapen.

En vrijdagmorgen 11 februari was het alweer zover, de laatste spullen inpakken en nog een laatste ontbijtje van Hosoi san. Toen ik alles ingepakt had besloot ik om mijn bagage eens te wegen en wat bleek, ik heb tot nu toe al meer dan 70 kilo om terug mee naar Belgie te brengen :o. Daarna heb ik totaal onverwacht nog een paar cadeautjes gekregen :). Een kikkersleutelhanger, drie paar sokken (2 paar voor onder mijn uniform) en beenwarmers. Het Japanse woord voor kikker is hetzelfde als dat voor 'veilige thuiskomst', vandaar een kikker ;). Tegen half een nog wat foto's gemaakt met de familie en daarna beginnen inladen. Het was al aant sneeuwen sinds 's ochtends en dat was niet anders om 1 uur, dus moesten we in de regen/sneeuw inladen. Toen afscheid genomen en samen met Hosoi san naar het station van Sagamiono gereden om Sugiyama san op te halen. En verder gereden naar het huis van men nieuwe gezin. Op de parking van ne kombini (=japanse benaming voor ne convenience store) nog wat gewacht, want we waren te vroeg. Daar twee repen callebaut chocolade gekregen van Sugiyama san, lekker lekker :p. En toen was het zover, bijna 2 uur en op naar mijn nieuwe gezin. Ook het uitpakken ging gepaard met sneeuw, maar gelukkig was dat snel gebeurd! We hebben direct alles op mijn nieuwe kamer gezet. Alleen okaasan (japanse woord voor mama) was thuis, want otoosan (japanse woord voor papa) was op zijn werk (=politieman) en mijn zus heb ik maar even gezien, want zij moest gaan werken. Vakantiewerk, want ze is een universiteitsstudent en heeft nu twee maanden vakantie. Maar het ziet er wel een toffe uit! Na de eerste kennismaking vrij lang gepraat over vanalles en nog wat. Na al dat gepraat nog lekkere zelfgemaakte cakeskes gegeten, de rest heeft daar ocha (lees: otsja = japanse thee) bij gedronken, maar omdat ik dat niet lust, had ik water. Tegen 4 uur zijn Hosoi san en Sugiyama san vertrokken en heb ik mijn spullen wat uitgepakten alles wat geordend, want ik heb maar twee schuiven en vier kapstokken die ik kan gebruiken. Maar gelukkig heb ik mijn koffer en dozen nog ;). Toen was het eten bijna klaar en hebben we gegeten, ik alleen met okaasan, want de rest was nog op het werk. Na het eten nog redelijk wat gepraat, toen naar mijn kamer, futon uitgespreid. Nog een telefoon gekregen van Sugiyama san en toen was de dag alweer voorbij! En de dag is al bij al heel goed verlopen en ik ben helemaal klaar om de volgende vijf maanden hier in Japan door te brengen.

Ik moest de zaterdag al direct vroeg opstaan, want het was weer karate. Okaasan is samen met mij naar het station gelopen een meegegaan tot in Ebina, vandaar ben ik alleen verder gegaan. Ik was al redelijk vroeg op de karate, maar als ik een latere trein neem ben ik maar juist op tijd! Het voordeel is wel dat ik mij dan niet te hard moet haasten :). Het was een goeie training, eerst wat op de bokszak en daarna wat gevochten en gekeken naar deie kindjes, want zaterdagmorgen is de kindertraining. Maar die klein manne zijn echt goe jom! Het was nog eens leuk om wat te vechten :p. Na de training op mijn gemak naar huis gegaan, het laatste deel dan toch. Want ik had in Ebina namelijk net mijn verbindingstrein gemist en moest een half uur wachten op de volgende. Toen ik thuis kwam eerst gegeten en daarna mij in de zetel geinstalleerd, in slaap gevallen en pas trug wakker geworden om vijf uur :o. Ik was precies moe :p. Ondertussen was okaasan ook al trug van de winkel en hebben we samen chocolade gegeten die ze zelf gefabriceerd had, hij was nog wel lekker ;). En toen kwam otoosan thuis, het is wel ne vriendelijke kerel (het was de eerste keer dat ik hem zag ;)), diene heeft mij drect vanalle fotoboeken laten zien enzo en heeft mij een paar mooie oude Japanse tekeningen cadeau gedaan. Toen hebben we een soort van sushi gegeten en daarna nog wat gebabbeld. En okaasan heeft ervoor gezord dat ik de oude pc mag gebruiken, dus daar ben ik wel blij mee! Na een lange dag alweer gaan slapen.

Ook op zondag staat er karate op het programma, dus moest ik weeral vroeg opstaan. Deze keer moest ik alleen naar het station gaan, maar dat was geen enkel probleem! Ik was goed op tijd, dus ik kon mijn trein niet gemist hebben, maar om de 1 of andere reden kwam de trein van 7.53 niet en moest ik op diene van 8.13 wachten. Omdat ik vrij lang op de trein moet zitten was ik maar juist op tijd op de training, maar ik was er :p. Der was vandaag ook ne nieuwe, allee ene die nog nooit karate gedaan had. En diene heeft toch serieus afgezien ze vandaag. Wat op de bokszak en wat gevochten. Ook tegen Shihan Suzuki en diene kerel is echt ne bokszak waar ge tegen staat te kloppen ofzo, echt ni normaal! Na de training mij op mijn gemak omgekleed, want uit mijn ervaring van de dag ervoor wist ik dat ik toch tijd genoeg had aangezien ik de snelle trein toch niet meer kon halen. Toen ik thuis kwam heeft otoosan 'ramen' gemaakt en het was wel lekker. Hij heeft mij ook de computer laten zien waar ik de komende vijf maanden gebruik van mag maken, hij is oud, maar ik kan er mee op het internet en er staat ne fatsoenlijke word op enzo :). Daarna ben ik samen met otoosan naar Yaei High School gefietst, want de volgende dag moest ik naar school en ik kende de supergemakkelijke weg nog niet. Nadat we in Yaei aangekomen waren zijn we niet drect naar huis gegaan maar zijn we naar het planetarium in Sagamihara gegaan. Blijkbaar hebben ze hier een raket of een satelliet ofzoiets gemaakt. Een beetje rondgewandeld in het museum en daarna een voorstelling bijgewoond in zo ne grote donkere koepel met een sterrenhemel, best wel slaapverwekkend, otoosan is zelfs echt in slaap gevallen. Maar ik heb toch weer wat bijgeleerd of de sterren. Daarna zijn we nog naar het park gereden naar de schaatsbaan, daar ff gekeken en een warm drankske gedronken. Ik had warme aardbeienmelk, niet zo echt heel lekker, maar bij gebrek aan iets anders warm dat ik luste, dronk ik dat maar. Toen terug naar huis gefietst, onderweg nog even gestopt aan een takoyaki winkel en takoyaki gekocht. Een soort van deegbolletje met binnenin inktvis en mayonnaise en een andere saus derover gegoten. En der wordt ook nog iets over gestrooid, maar ik heb nog niet kunnen achterhalen wat dat is :p. Maar het is lekker. Jaja ik eet nu ook inktvis, zolang dat de stukken niet te groot zijn en ik niet teveel zuignappen zie valt het mee ;). Ik heb ook ontdekt dat ik hier veel heb leren eten. Ook nog wat speciale chocolade van Hokkaido gegeten. Ik had een paar brieven die ik moest posten en toen ik vroeg waar ik postzegels kon kopen ben ik samen met okaasan naar de convenience store om de hoek gegaan, maar daar hadden ze zogezegd geen postzegels voor overzee-post. Terwijl ik daar eigenlijk gewoon 110yen moet opplakken en dan komt dat ook aan. Maar dat begrepen ze niet. Dus ben ik nog samen met otoosan naar een postkantoor gereden dat 24/24 open is en daar hadden ze ze gelukkig wel. Er zijn hier echt veel winkels die 24/24 uur open zijn. Ik weet niet wie der om 3 uur 's nachts ne brief gaat posten in een postkantoor, maar het kan :p. Die gekke japanners toch, I like them. Toen we trug thuiskwamen was het eten klaar en hebben we gegeten. Vanalles en nog wat. En daarna gaan slapen want de volgende dag school he!

Op 14 februari, Valentijn dus, was het een hoogdag voor koekjes en chocoladeliefhebbers! In Japan is het namelijk de gewoonte om aan iedereen die ge leuk vind, of gewoon kent ( en soms op het werk zelfs aan mensen die ge niet kunt uitstaan) iets te geven en het meest gegeven geschenkje: chocolade. Nadat Suzuki sensei de aanwezigheden had opgenomen barstte de uitdeelgekte los. We hebben ook wat van Suzuki sensei gekregen, namelijk ne ferrero rocher :D. En dat was al heel lang geleden dus ik was er heel blij mee. Ik heb echt superveel gekregen, maar ik had niets. Gelukkig hebben ze daar ook een oplossing voor. Ze hebben namelijk ne dag uitgevonden waarop ge iets kunt trug geven aan de mensen van wie ge iets gekregen hebt. En die dag is 14 maart. Dus ik heb nog even tijd om iets te verzinnen. De lessen waren even normaal en saai als altijd. Toen het school gedaan was begon het ineens kei hard te regenen, vlug naar de kendo gegaan en ook daar chocolade en koekjes gekregen. De tweedejaars waren ook trug van hun skitrip, dus waren we weer voltallig. Na de training was de regen overgegaan in sneeuw en er lag al een mooi tapijtje. Iedereen werd echt gek ofzo :p. Na de les kreeg ik ook telefoon van okaasan dat ze mij zou komen halen omdat er zoveel sneeuw lag. En daar was ik natuurlijk wel blij mee :). Na even wat in de sneeuw gewacht te hebben met een paar meisjes van de kendo en een mislukte sneeuwman te maken kwam okaasan aan. Na een dikke tien minuten waren we thuis. Nog even wat opgeruimd en toen gegeten. Weeral alleen met okaasan, na het eten als dessert nog een chocomousseke gegeten dat ik ook op school gekregen had en ook nog een beetje zelfgemaakte chocolade gegeten. Ik heb die dag echt weer veeel te veel gegeten :s. Maar jah het was valentijn voor iets he ;). Daarna lekker warm in mijn bedje gekropen.

He Sara hier Opa en Oma

Sara het is al een tijdje geleden dat we nog wat nieuws van je gehoord hebben ,ik heb alle dagen gekeken op de laptop en dan vanmorgen was het raak,ik heb heel die verhalen gelezen ,en ik moet zeggen ze waren de moeite waard ,wat ge allemaal hebt mee gemaakt door die verhuis
van de ene familie naar de andere op een paar weken tijd, Sara toen ge bij het eerste gezin waard moest je 7KM afleggn voor naar school te gaan ,maar nu zijt ge in een ander gezin is dat nu korter bij de school of verder , ik heb je ook een brief geschreven die ge onder tussen wel hebt ontvangen,en ik lees hier ook juist 2 wissels en de zes maanden gepaszseerd,we zijn ook tevreden dat ge weeral in een goed gezin zijt terecht gekomen ,Sara groetjesen dikke kussen van Opa en Oma en tot een volgende keer daag xxxxxxxx