Still alive and kicking, binnenkort letterlijk ;)

Hellooo everybody, hoe gaat het met jullie? Met mij gaat alles goed en hieronder kunnen jullie lezen wat ik de voorbije week weer allemaal heb uitgespookt

Laughing

Op zondag 16 kwamen de zussen van ojisan (grootvader) en mitsue-san(grootmader) op bezoek en dat terwijl ojisan in het ziekenhuis ligt, want hij moet geopereerd worden. Toen ik opstond was de jongste zus van ojisan al aangekomen, vlug een boterhammeke gegeten en toen kwam ook de andere zus van jiji aan. Nog even gewacht en toen kwam ook de zus van mitsue-san aan met haar zoon (denk ik) en die zijn 2 kinderen en zijn vrouw. Voor de eerste keer heb ik ook een echte Japanse begroeting gezien, iedereen op de knieen en buigen en terwijl 'yoroshiku onegaishimasu' en 'hajimemashite' en nog vanalle dingen zeggen. Daarna zijn we aan tafel gegaan ik samen met de zussies van jiji aan de eettafel en de zus en de rest zat aan de salontafel. Met de eenvoudige reden dat die 2 families elkaar niet echt kunnen uitstaan. We hebben sushi en nog wat andere Japanse dingen gegeten. Na het eten heb ik buiten nog wat gespeeld met die twee dochters, alle we hebben wat gegolfd

Tongue out
. Tegen 2 uur waren ze allemaal vertrokken naar het ziekenhuis en waren ik en Yuki alleen thuis. Na wat opgeruimd te hebben, hebben we naar 'Robots' gekeken. Het was wel een tof (kinder)filmke ;). Toen Megumi en Kenji terug thuis kwamen hadden zee en doos met kleine patekes bij en da kunt ge natuurlijk ni laten staan he
Wink
. Nog wat nagepraat over de dag, daarna mij nog wat beziggehouden met het maken van origamifiguurtjes, wat een tijdverdrijf. Toen doria gegeten, nog wat op de pc en toen gaan slapen.

Op maandag had ik weer wat problemen om uit mijn bed te komen, uiteindelijk toch gelukt, wat een chanceke

Tongue out
. Op school heb ik vooral geleerd, tijdens Japanse cultuur hebben filmkes gekeken over een kat die in een Amerikaanse bibliotheek woonde en die bibliothecaresse(of hoe dat ook geschreven is) had daar een boek over geschreven. Daarna nog een stukje van dat boek gelezen in het Engels. Dus deze keer kwam er niet veel Japanse cultuur bij kijken, dat kwam waarschijnlijk doordat het deze keer door de leerkracht Engels gegeven werd
Wink
. Voor de rest niet meer veel interessante dingen op school. Nog naar de kendo geweest, het was niet echt leuk, want zowel mijn voeten als mijn rug deden keiveel pijn, toen het eindelijk gedaan was was ik echt blij! Naar huis gegaan en daar rijst met biefstuk en udon gegeten. Toen Kenji thuis kwam had die ne hele zak vol ijsjes bij. En der zaten er ook low-calories ijsjes tussen dus heb ik maar zo eentje genomen
Wink

Dinsdag, school: het enige interessante, drama class, daar heb ik toch iets of wa actief mogen doen. Ik mocht mijne tekst zeggen en wat over en weer lopen op het zogezegde podium

Tongue out
. Ook nog wat gepraat met een paar klasmaaties en toen was het school alweer afgelopen. Thuis eerst nog wat geleerd en daarna naar ne film gekeken. Toen megumi thuis kwam eerst twee mini-pizza's gegeten en daarna nog een soep die Yuki gemaakt had en best wel lekker was. Daarna op Youtube de aflevering van Basta, die van de belspelletjes gekeken en da was echt wel nice! Nog wat tv gekeken en toen gaan slapen.

Op woensdag 19 januari begonnen met een uurtje Engels, daarna Japanse en daar wat Japans geleerd. De middag viel wel mee, maar was niet Superleuk! De laatste les was biologie, ook daar heb ik wat geleerd. Normaal zijn er 4 lessen op woensdag, maar de laatste les viel weg, door een voor mij onbekende reden, maar ik klaag niet

Laughing
. Tijdens de kendo niet meegedaan, want mijn pols en voeten deden pijn, misschien een beetje zwakjes van mij, maar ik had ook niet echt veel goesting, dus heb ik in plaat daarvan maar buikspieroefeningen gedaan. Na de les nog wa voor de verwarmer gezeten en daarna naar huis, nog wat naar tv gekeken, gegeten, wat op de pc en toen gaan slapen.

Den donderdag weeral al een supergoeie Engelse test truggehad, 3/20

Tongue out
. Tijdens home economics wat geleerd en ook wat gedaan alsof terwijl ik van het papier dat we van de leerkracht hadden gekregen origami-dingskes gemaakt heb. We hadden blijkbaar alleen in de voormiddag les, dus heb ik mijn obento opgegeten in de kendokleedkamer, daar nog wa gelegen en toen begonnen aan de les. Trug meegedaan, maar ik had wel nog pijn
Sealed
. Na de training een massage gehad van Nozomi en mijne hele rug kraakte
Surprised
. Echt ni normaal, vandaar waarschijnlijk dat diene zoveel pijn deed de vorige keer. De les was al vroeg gedaan, omdat ze natuurlijk ook vroeg begonnen was en om een uur of halfzes was ik thuis. Nog wat naar tv gekeken en een beetje in de massagestoel gezeten. Daar ga ik precies toch meer gebruik van maken
Tongue out
. Na het eten als dessert een heel kommeke overheerlijke aardbeien verorberd.

Vrijdag 21 januari, de laatste dag van de schoolweek, begonnen met een uurtje LO en we zijn erin geslaagd om deze keer onze basketmatch wel te winnen met 10-6, jeuj

Laughing
. Daarna Engels en er stonden blijkbaar 2 testen op het programma. 1 leestest van 5 vragen (op 50 punten
Surprised
) en een andere van 100 vragen, woordenschat. Ook nog 1 truggekregen 15/20 en de leestest 40/50
Tongue out
. Dus daar was ik nog wel content mee. Tijdens de middag gewoon wat gezeten en gegeten en wat gepraat. Na de middag nog een uurtje world history dat ik heb opgevuld met leren en slapen. En toen was het alweer gedaan, want ook deze keer viel de laatste les weg. Naar de kendo gegaan en der was iemand om vanalles te verkopen. Doordat het kiezen van sommige dingen vrij lang uitliep is de les zeker een uur later als normaal begonnen, alle zoiets denk ik toch. Ik had besloten om deze keer terug niet mee te doen, maar ik voelde mij er wel niet zo goed bij
Sealed
. Buikspieroefeningen, strechting, als ge daar twee uur mee moet vullen, dan duren die 2 uur lang, dat kan ik je verzekeren. Na de les trug een kleine massage, maar deze keer deed ze niet echt goed. Naar huis gegaan en nog wat tv gekeken. Toen gegeten, nog wat op de pc, al een beetje vanalles klaargelegd voor de zaterdag, want... Nog wat tv gekeken en toen gaan slapen.

En toen was het zaterdag, de toch wel belangrijkste dag van de voorbije week, want ik ging samen met mijn LP naar de karateclub van Shihan Suzuki. Eerst met men fietske naar Fuchinobe, daar de trein op richting Machida om vervolgens daar over te stappen op de trein naar Honatsugi waar de club zich bevind. Daar gewacht op Sugiyama-san omdat ik het waarschijnlijk toch niet zelf zou vinden. En toen zijn we samen naar de plaats gegaan, na het eerst aan de politiemannen gevraagd te hebben. We waren goed op tijd, maar dat wou dus wel zeggen dat we nog even moesten wachten. We hebben nog even naar de training gekeken en toen die afgelopen nog even moeten wachten. En toen was het zover, ik was toch wel een beetje zenuwachtig hoor. Maar jah das vrij normaal denk ik zo. Maar het was al bij al een goed gesprek en vanaf 5 februari begin ik daar te trainen. Ik kijk der al naar uit

Laughing
, ook nog wat gepraat over dat hij enkele jaren geleden in Belgie was geweest voor een winterkamp. Toen heb ik ook met hem getraind, maar dat zal hij zich wel niet meer herinneren denk ik. Maar het is goed verlopen en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Daarna zijn ik en mijn LP nog iets gaan eten in een restaurant waar ze overheerlijk brood hadden, wat was ik blij
Tongue out
. Nog wat gepraat met mijn LP en ook nog twee boeken gekregen om Japans te leren, das wel vriendelijk he, ik begin er stillekes aan een kleinere hekel aan te krijgen. Maar af en toe zou ik hare nek toch nog kunnen omdraaien hoor. Na het eten naar huis gegaan en daar de boeken die ik gekregen had laten zien aan Megumi en Yuki. Even later kwamen er twee meisjes bellen van Megumi haar werk (kinderdagverblijf), die zijn even gebleven en toen die terug weg waren, was Megumi de ni echt goe gezind over da die waren kwamen bellen, want dat is tegen de regels, die ik wel kan begrijpen. Nog wat geleerd en naar een film gekeken. Toen die gedaan was, een beetje mislukte gratin gegeten en daarna nog wat op de pc. Toen gaan slapen.

Deze morgen, zondag 23 januari, ben ik tegen ongeveer elf uur, half twaalf opgestaan, want er stond helemaal niets op het programma. Eerst een beetje gegeten en daarna boven wat gelezen en tv gekeken. Daarna nog wat tv gekeken en nix gedaan. Nog even in de massagestoel gezeten. Toen Yuki en Megumi thuis kwamen was Megumi haar mama er ook bij, want die moeten morgen al vroeg naar het ziekenhuis. Na het eten nog wat Japanse, loze tv gekeken en daarna op de pc om dit af te maken

Laughing

Ziezo dit was het weer voor deze week, see you next time!!

Heeeel veeel groetjes

Saraa Xxxxx.

Ik Mis jullie heel hard hoor!!!

He Sara hier Opa en Oma

Sara ik heb je berichtjes weer gelezen ,enze waren de moeite waard ,en ik heb gelezen dat je problemen met je rug hebt ,ge moet er toch maar voor zichtig mee zijn en uw laten verzorgen , want ge weet ik zit daar al jaren mee; Sara meschien is die sport te zwaar voor uw ,en ge gaat de vogend maand terug aan karate mee doen ,open dat je dat wel beter zal bevallen dan die andere sporten ,ik wens je al veel geluk er mee Sara hier is alles nog goed en we wensen je daar het aller beste de groetjes en kussen van Opa en Oma en tot een volgede keer en wij zijn ook dagelijks met ons gedachten bij jou kusjes xxx en een knuffel daag,