Dag iedereen daar in Belgie of in ergens anders
Het is weer eens een week geweest waarin ik veel gedaan heb, dus jullie hebben weer heel wat te lezen. Ik waarschuw jullie al maar.
Op zondag 12 december was het zover, naar Disneyland in Tokyo. Ik moest er wel om 5.15 uur voor opstaan, maar dat had ik er nog wel voor over. Het was trouwens de eerste keer dat ik hier opgestaan ben terwijl het buiten nog donker is. Ons ontbijt zijn we (ik en megumi) gaan halen in de convenience store en toen zijn we verder gereden naar Machida. Daar nog vrij lang naar een goedkope parkeergarage gezocht, maar die hebben we helaas niet gevonden. Jullie willen het prijskaartje van het parkeerticket niet weten... Op weg gegaan naar de plaats waar we hadden afgesproken en waar de bus ons vervolgens zou ophalen. Bleek dat er ook nog drie uitwisselingsstudenten meegingen die hier waren voor 2 weken (ondertussen zijn die al weer naar huis, die zijn namelijk woensdag vertrokken) Het waren: Paul van de Filipijnen, Jonty van Nieuw-Zeeland en Zoe van Australie. Ook waren er nog enkele vrijwillegers en gastfamilies van die andere studenten en natuurlijk waren Cesare en Diego er ook. We hebben wel nog een tijdje op Cesare moeten wachten, want hij was per ongeluk met de trein voorbij machida gegaan
. En toen zijn we begonnen aan onze twee uur durende busrit in een superwarme bus, niet dat dat zo erg is, maar toch. Ondertussen had ik in het land van de rijzende zon het rijzen van de zon ook een keer meegemaakt, haha
. Eindelijk aangekomen in Disneyland nog even een foto gemaakt van de groep en vanaf half tien mochten we 'vrij' rondlopen. Dat wou zeggen altijd met een vrijwilliger van AFS erbij, maar dat was niet zo'n groot probleem, want dat waren nog wel toffe mensen. Eerst zijn we een fast-ticket gaan halen voor de 'Space Mountain' en daarna zijn we doorgelopen naar 'The Haunted Mansion' waar we bijna twee uur in de rij gestaan hebben, het was een soort van absoluut niet griezelig spookhuis, maar het was wel chic gemaakt! Daarna hebben we iets gegeten, de prijs viel nog redelijk mee, een bord rijst met kip curry voor 680Yen ( das iets van een 6 euro), dus... en het water was gratis
. Daarna wouden we nog een fast-ticket gaan halen voor de 'Thunder Mountain', maar helaas was het fast-ticket pas geldig om negen uur ‘s avonds, en wij zouden dan al lang terug thuis zijn! Maar we zijn dan maar gebruik gaan maken voor ons Fast-ticket voor de 'Space Mountain', met dat ticket had je in een onzichtbare rij aangeschoven, terwijl je andere attracties kon doen, dus dat ging vrij vlot. Dat was de enige enigzins adrenaline verhogende attractie die we gedaan hebben. Ik dan toch.Dus zijn we naar 'It's a small world' gegaan, een korte omschrijving: zit in een bootje en kijk wat er om je heen gebeurt. Het was nogal passief, maar het was wel weeral mooi gemaakt, wat kunt ge anders verwachten in Disneyland he
. Daarna zijn we in de wachtrij gaan staan bij de 'Splash Mountain', de boomstamme van Bobbejaanland. Maar omdat die rij echt ook weer zo lang was en omdat ik nog graag wat naar de winkeltjes wou gaan en er niet genoeg tijd was voor alletwee, hebben ik en Cesare besloten om de 'Splash Mountain' te laten vallen en naar de winkeltjes te gaan. Enhet bleek een goede keuze, want we mochten zelfs zonder vrijwilligers rondlopen
. Ik heb een setje chopsticks (hashi) gekocht van mickeymouse en een doos koeken, waarvan ik de doos later nog als aandenken kan bijhouden en een zakje voor zakdoeken, of weet ik veel wat in te steken, met ook weer mickey erop, ik moest toch een aandenken hebben uit Disneyland he
! En toen hebben ik en Cesare nog wat foto's getrokken met disneyfiguren en zijn we ook Megumi terug tegen gekomen. Nog even wat op een bankje gezeten en nog disneymarshmallows gaan kopen om uit te delen in de klas en op de kendo, want dat is hier zo'n beetje de gewoonte. Daarna zijn we terug naar de bus gegaan, nog even wachten totdat iedereen terug was en vertrokken voor de terugreis van anderhalf uur. Ik was supermoe, maar ik kon toch de slap niet vatten, slapen in de bus is namelijk niet voor mij weggelegd! Toen we terug aangekomen waren in Machida afscheid genomen en Paul, Jonty en Zoe veel success gewenst met hun terugreis. Nog even wat inkopen gedaan en toen naar huis. Toch redelijk vroeg gaan slapen, want het was een vermoeiende dag en de volgende dag was het school.
Maandagmorgen was het toch weer even moeilijk om op te staan, maar jah ik moest naar school he... Op school kreeg ik tijdens de tweede les de vraag of ik mijn presentatie klaar had, ik viel bekan uit de lucht, ik had er geen klaar. Maar nu moet ik wel volgende week iets over Belgie vertellen, dus dan maken we maar weer een presentatieke. Ondertussen had ik ook de marshmallows uitgedeeld die ik had meegebracht van Disneyland en ze vonden het allemaal leuk en lekker
. Tijdens de middag was het ook best nog wel leuk. Na de middag vooral nog geleerd. Na het school terug naar de kendo, want door de examens was het twee weken geen kendo. Maar het was maar een korte les, want zaterdag heeft de sportafdeling optreden en daar moest voor geoefend worden, dus was de les al vroeger gedaan. Het regende ook nog steeds, zoals het de hele dag al gedaan had. En van vriesweer is hier nog niets te bespeuren, dus ik was best wel een beetje jaloers op jullie sneeuw daar in Belgie langs de ene kant. Langs de andere kant vind ik het niet erg, want zo kan ik het hele jaar mijn zomerjas aandoen, haha
en hoef ik niet op zoek naar een nieuwe winterjas
. ‘s avonds nog een beetje op de pc en de andere gewone zaken en toen in mijn bedje gekropen.
Op dinsdag 14 december zag het er nog steeds uit alsof het elk moment kon beginnen regenen en dat vond ik natuurlijk niet echt leuk, want ik zou in de namiddag met een paar mensen van mijn klas naar Machida gaan en ik moest met de fiets, dus liever geen regen
. Ze zijn hier wel allemaal specialist in het fiesten met een paraplu, maar ik weet niet of dat aan mij besteed is. Gelukkig heb ik het niet moeten uitproberen
. Tijdens de les Engels hebben we ook de examens truggekregen. Op de ene had ik 76/100 en de andere 51/100. Maar eigenlijk moest dat 56/100 zijn, want bij 1 vraag moest ge schrijven of het iets van jongens of van meisjes was. En ge moest dat schrijven door b van boy en g van girl te schrijven. Ik had natuurlijk weeral teveel moeite gedaan en die woorden voluit geschreven, dus -4. Damn seg, maar ik was er toch nog blij mee, aangezien bijna de helft van het examen in het Japans was, dus had ik dat toch nog goed gedaan he
. Na de middag nog een lesje Musicall Class waar we in groepjes onze tekst geoefend hebben en ook nog een paar dingen besproken voor het décor. Daar is mijn groepke namelijk verantwoordelijk voor. Daarna nog even naar de Homeroom en toen samen met Satomi, Mami, Karen en Asumi met de fiets naar Fuchinobe gegaan om daar de trein naar Machida te nemen. In Machida hebben we wat rondgelopen in leuke winkeltjes met speciale spullen, dus dat was nog wel leuk. Ik heb ook nog een paar oorbellen gekocht en deze keer heb ik ze zelf betaald dat is al ongeveer 4 maand geleden ofzo
. Natuurlijk kon Purikura niet ontbreken dus hebben we dat ook nog gemaakt. Daarna moest Asumi naar huis en zijn Satomi, Karen, Mami en ik nog Udon gaan eten. Een soort van dike noedels. Toen wouden ze nog perse een ijsje gaan eten en ik was, kunnen jullie dat geloven, de enige voor wie het totaal niet moest, want ik had al genoeg gegeten. Maar ze hebben mij dan toch kunnen overhalen en we zijn in de MacDonalds een ijsje gaan eten. Daarna hebben ik en Mami afscheid genomen van Karen en Satomi, want zij moesten een andere trein nemen. Trug in Fuchinobe eventjes problemen in de fietsenstalling, want de automaat wou mijn kaartje niet accepteren. Uiteindelijk toch nog gelukt, gelukkig maar. Mami is nog helemaal mee naar mijn huis gereden en blijkbaar is ze bevriend met Yuki (mijn gastbroer). Waarvoor een uitstapje met klasgenoten toch al niet goed voor is he. Nog wat de gewoonlijke dingen gedaan en toen gaan slapen.
Woensdag waarschijnlijk de saaiste dag van de week, aangezien er niets specials was die dag. Ik heb bij engels wel nog maar een keer een test teruggekregen en deze keer 50/50, maar dat had ik voor de volle 100% verwacht, dus... Na het school trug naar de kendo, ik voelde me niet heel erg goed, maar ook niet slecht. Maar ik heb me toch voor de volle honderd procent gegeven. En ‘s avonds heb ik voor de eerste keer mosselen, een grote garnaal en verse ajuinen met hesp gegeten. En het was met smaak, dus ik verbeter mijn leven. Ik moest de mosselen wel binnensteken met mijn ogen bijna dicht, want da ziet er echt NIET uit, allee datvind ik toch! Erna nog wat tv gekeken en toen gaan slapen.
Op donderdagmorgen wachtte er voor de tweede keer brood met choco (Nutella) op mij
. Naar school vertrokken en tijdens de Engelse les moesten we Kanjinamen omzetten in een Engelse zin, het waren de namen van klasgenoten, dus dat was wel leuk om te raden van wie de naam was. Hier heeft elke naam immers een speciale betekenis. Ik had een vrij gemakkelijke naam, dus een zin verzinnen was niet zo moeilijk. Tijdens de middag kwam Julia ineens af om te zeggen dat ik samen met haar en momoko ergens naartoe moest. Ik wist niet wat, maar ik wist wel dat ik honger had
. Uiteindelijk bleek dat we een filmpje moesten maken waarin we 'Ik hou van jou' en 'glimlach' in verschillende talen moesten zeggen. Ik heb dat gezegd in het Engels, het Frans, het Nederlands en het Duits. In het Japans moest ni
. Toen vlug trug naar men Homeroom en nog vlug gegeten. Na de middag was er even verwarring, ik was onderweg naar een lokaal waar ik helemaal niet moest zijn, maar gelukkig was ik niet heel veel te laat in de les. En we moesten een opstel schrijven over een boek dat ons het meest had aangegrepen, ofzoiets en ook nog welke boeken we andere mensen zouden aanraden. Dat was niet zo moeilijk, daarna nog een beetje gelezen. Tegen 2 uur moesten we terug verzamelen in de turnzaal en hebben we nog naar een gelukkig korte toespraak geluisterd. Daarna naar de kendo gegaan. Die was al om 4 uur, half vijf gedaan, dus ik was toch nog vroeg thuis. Ik heb mijn tijd nuttig gebruikt en nog ne keer mijn kamer gestofzuigd. Na het eten (biefstuk met friet) nog een beetje aan mijn presentatie voor maandag gewerkt. Nog wat tv gekeken en alweer mijn bedje in.
Vrijdag 17 december, Op school hebben we basket gespeeld en we hebben 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren met monsterscores van 2-2 en 4-2 :p. In de les Engels hadden we nog een keer leestest en die ging weeral goed. Tijdens de middag moesten we een enquete invullen over de leerkrachten. Alle we moesten ze punten geven. Maar mijn naam kwam niet voor in het systeem, dus heb ik dat ook maar niet ingevuld he
. Tijdens WorldHistory nog wat geleerd en Haruka wat geholpen met Frans, want het volgende uur hadden we test. Die bleek supergemakkelijk te zijn en ik denk zelfs dat ik het Japanse stuk ga juist hebben. Na het school was het geen kendo, want iedereen had repetitie voor het optreden van de volgende dag. Maar ik had al andere plannen voor de avond, namelijk het verjaardagsfeestje van Julie in de karaoke. Ik dacht eerst helemaal met de fiets tot daar te rijden, maar uiteindelijk toch nog een stukje de trein genomen. Want het was koud en best wel ver
. Daar aangekomen was ik blij dat ik ni met de fiets was, want ik wist niet waar ik diene zou moete neerzetten! Nadat we bijna allemaal in het station waren zijn we samen naar de karaokeplace gegaan en daar mochten we al onmiddellijk ons gratis drinken en ijs gaan halen, lekkerlekkerlekker
. Toen kwam er ook nog een hele bak vol lekker voedsel dat we zelf in een kom mochten opwarmen boven een gasvuurtje. En het was lekker, en allemaal gratis, wa wilt ge nog meer. En ondertussen kon ge een liedje zingen als ge daar goesting voor had. Om 9.40 uur was het feestje afgelopen en samen met Kana, Asuka en Misaki trug naar het station gegaan en de trein naar Fuchinobe genomen en met de fiets naar huis. Thuis, (voor jullie was het nog een verrassing, ik wist het al,) was Yuki aangekomen vanuit Australie. De eerste kennismaking verliep vlot en het ziet er nen toffe kerel uit
. Na nog wat gepraat te hebben gaan slapen.
Op zaterdag 18 December was het optreden van de afdeling Sport-Science, het eerste en tweede jaar. Het begon om 13 uur en der was gelukkig toch wa volk van mijn klas. Het was best wel indrukwekkend, allereerst kwam iedereen binnengestormd, maar dat was allemaal goed gedrild iedereen mooi op dezelfde afstand van elkaar enzo verder. Toen beeldden een paar groepjes verschillende sporten uit. Allemaal een verschillende positie, da was echt nice gedaan. Toen nog een paar demonstraties van de verschillende clubs (Baseball, voetbal, badminton, volleyball, basketball, kendo en dans) Da was allemaal leuk in elkaar gestoken en mooi om te zien. Na nog een kleine toespraak van een of andere meneer was het gedaan. Terug naar huis gegaan en nog wat gewerkt aan mijn presentatie. Tegen 6 uur met heel de familie vertrokken naar het sushirestaurant. Weeral Kaitensushi, aan de band
(waar je snel moet zijn om je bordje naar keuze te pakken, want anders moet je tot de volgende ronde wachten). Er was spijtig genoeg geen tafel voor zes personen, dus hebben Kenji en Yuki met twee aan een tafel gezeten en ik, Megumi, Ojisan en Obaasan met vier. Na genoeg sushi gegeten te hebben nog een lekker softijsje gegeten en toen terug naar huis vertrokken. Daarna dacht ik jullie wekelijkse update af te maken, maar toen kwamen Kenji en Yuki op het idée om naar de karaoke te gaan en daar zei ik natuurlijk geen nee op. Dus zijn we twee uurtjes naar de karaoke geweest. En het was leuk, ik vond dat mijn gezang op niet veel trok, maar volgens Kenji en Yuki was het goed, maar jah, kan ik dat vertrouwen
. Toen is Megumi ons terug komen halen en zijn we nog even naar de 7/11 geweest om wat inkopen voor de volgende dag te doen. Thuis nog vlug mijn presentatie afgemaakt en gaan slapen.
Vandaag zondag 19 december dus, ben ik met Yuki, Megumi en Kenji naar 1 van de vele winkelcentrums geweest. Eerst zijn we iets gaan eten, ik heb Udon gegeten, das echt zoo lekker he
. Daarna hebben we een beetje gewinkeld en ik heb wat een surprise eindelijk een winterjas gevonden, holeee
. En het leukste van het hele verhaal, Kenji heeft voor 'Santa' gespeeld en dus is dit mijn kerstcadeau. Ik wou hem gerust zelf betalen, maar ik kon hem niet op andere gedachten brengen. Daarna nog een beetje inkopen gaan doen en naar huis. Thuis de laatste keer mijn presentatie nagekeken en gelukkig maar, want er stonden toch nog wat fouten in. Maar nu ben ik er helemaal klaar voor om morgen Belgie voor te stellen voor een stuk of 50 Japanse studenten. 's avonds al een stukje kerstcake gegeten, wel een beetje te vroeg, maar toch zeggen we er geen nee tegen
Ondertussen ben ik ook al bijna vier maanden in Japan en de tijd lijkt hier wel te vliegen, binnenkort alweer Kerstmis en Nieuwjaar. Ik ben het leven hier al vrij gewoon geraakt, maar soms denk ik toch nog eens van 'Wat zijn ze hier nu weer aan het doen'
. Toen ik hier in het begin aankwam moest ik nog even wennen aan het linksrijden, maar dat is ondertussen ook alweer weggewerkt, dat belooft als ik trug in Belgie kom en ga oefenen voor mijn rijbewijs
Als ze nu weer eens een beetje te hevig reageren op bepaalde dingen over de schattigheidsfactor dan kijk ik gewoon eens om, om te kijken wat het is. Dat is iets wat helemaal anders is als in Belgie daar doen we echt niet zo overdreven over van die dingen. De mode onder de modepopjes is hier ook een enorme harige staart (gene echt hoop ik) aan uw handtas of broek hangen, ik vind dat dus echt het schraalste wat er is, maar hier vinden ze dat gewoon schattig. Hopelijk waait dit niet naar Belgie over!
Eten met stokjes (hashi in het Japans) is ondertussen ook geen moeilijkheid meer en ik kan alles vlotjes binnensteken. Het eten met mes en vork zal ik wel niet verleren, want daar oefen ik nog genoeg mee
Het Japans zelf begint ook steeds beter te gaan en ik kan ook steeds meer en meer Kanji's lezen.
Ik vind het wel een beetje spijtig dat de High School studenten hier nog niet van een echte fuif gehoord hebben, dat mis ik toch wel een beetje hoor. Als ik zou willen kan ik hier elke avond om half elf al gaan slapen, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als tv.
Wat ook heel opmerkelijk is is het respect dat iedereen voor elkaar heeft. Als je elkaar nog maar even aanraakt is het al van 'gomen gomen' wat evenveel betekent als 'sorry sorry'. Ook als je toevallig op iemand anders zijn plaats zit en die persoon komt trug je excuseren, in Belgie => weggegaan is plaats vergaan
Er zullen nog wel meerdere dingen zijn, maar daar kan ik nu niet op komen.
Voila si met een dagje vertraging toch alweer jullie wekelijkse leesvoer in orde gebracht. Hopelijk hebben jullie ervan genoten!
Groetjes Sara
PS: Moest het mogelijk zijn, stuur ook een beetje sneeuw op naar hier
want ik ben toch wel een beetje jaloers op jullie sneeuw hoor! Kerstcadeautjes of kaartjes zijn natuurlijk ook altijd welkom.
Als je mijn adres wilt weten stuur dan even een mailtje naar [email protected] en dan zal ik je dat overhandigen.
Mataneee