Na twee maanden...
Konnichiwa,
ogenki desuka?
De week lijkt hier wel voorbij gevlogen, het lijkt alsof ik eergisteren pas een nieuw bericht geplaatst heb!
Maar we zullen er maar eens mee beginnen.
Toen ik op zondag opstond, was het eerste wat ik deed, telefoneren met mijn LP. En dat was zeker niet vrijwillig. Na een half uur bellen, wat toch wel vrij vermoeiend was, aangezien ik nog maar 2 minuten wakker was. Nadat ik gegeten had ben ik helemaal alleen naar de postbus gefietst. Ik had ook te voet kunnen gaan, maar ik wou echt nog eens op ne fiets zitten. Wie had ooit gedacht da ik da zou zeggen. Ik heb nog wat rondgefietst om de verveling tegen te gaan en toen terug naar huis. Thuis heb ik wat geleerd. Maar ik heb ook weer veel 'niets' gedaan. ‘s avonds was het eten weer Doria, een soort van lasagne met rijst. Na het eten heb ik geskypt met mijn ouders en grootouders en het was heel leuk. En toen was de dag alweer afgelopen.
Toen ik op maandag 18 oktober naar school vertrok was het best wel koud buiten en ik vind dat precies niet zo leuk. De maandag is altijd ne vrij saaie dag, want dan zijn het de hele dag lessen in het Japans, dus ik heb maar wat geleerd en geslapen. Na het school weer naar de Kendo. Aangzien ik geblesseerd was aan mijn voet heb ik veel, heel veel sit-ups gedaan. En wat Suburi (oefeningen met shinai). Toen ik thuiskwam was er een brief van de Belgische ambassade aangekomen, met een uitnodiging voor een receptie ter gelegenheid van Koningsdag. En op 15 november ga ik samen met Megumi naar Tokio. Een halve dag geen school, holeee.
Den dinsdag dacht ik dat ik na de middag al naar huis mocht, maar toen ik bijna naar huis wou vertrekken zeiden ze dat ik nog naar de Musical klas moest gaan. Dus jah, heb ik dat maar gedaan he. We hebben naar Sneeuwwitje gekeken, als inleiding op het toneelstuk dat we in elkaar moeten steken, voor ik weet niet wanneer. De film was helemaal in het Japans en de leraar vond ni hoe hij de engels ondertitels moest opzetten. Een chanceke dat ik al wist wat er allemaal ging gebeuren. Na de 'les' nog wat gepraat met Julia (uit brazilie) en toen naar huis gegaan. Thuis nog wat tv gekeken en een beetje gestudeerd, gegeten en op de pc.
Op woensdagmorgen 20 oktober had ik precies niet veel goesting om op te staan. Want het was al 8 uur, toen Megumi riep of ik al op was. Opeens schoot ik dan toch maar uit mijn bed, want normaal sta ik al om half acht op ofzo. Maar ik mocht rustig eten, want het regende en Megumi wou mij naar school brengen, dus Jeeeuuj xD. Maar op school had ik het toch nog heel moeilijk om wakker te blijven, vooral tijdens de engelse les op de computer, een zagende stem in ne koptelefoon, daar wordt ge echt MOE van! Tijdens de biologieles in de namiddag had mijn gsm ineens aandacht nodig. De batterij was bijna plat, dus wat doet die dan, 'TUUT TUUT TUUT, Please charge.' Waarom valt da ding ni gewoon uit (-.-). Maar alle, toen da ook alweer gebeurt was was de schooldag alweer finit. Tijdens de kendoles was Nozomi, een andere meisje, ook geblesseerd aan haar voet, dus moest ik me toch al niet de hele tijd alleen bezig houden. Trug Sit-Ups gedaan enzo. We hebben ‘s avonds weer echt Japans gegeten en het was lekker, dus... Daarna nog wat op de pc. En officieel was ik ook precies 2 maanden in Japan, maar ik heb het niet gevierd, met een grote party, want anders is het elke maand feest haha xD.
Donderdag dacht megumi waarschijnlijk, we zullen Sara al maar een beetje vroeger roepen, want nu was het pas 7.40. Vandaag heb ik mij toch wel een beetje geergerd aan diene van Engels ze, tijdens de test, die overigens weer HEEEl goed was (sarcasme sarcasme) zei dieje kerel alleen tegen mij trouwens, geen oorbellen op school terwijl da der nog keiveel mense oorbelle aanhadde. Ik heb ze dan maar uitgedaan tijdens zijn les, maar van het moment da ik uit zijn zicht was, joep de oorbelle trug aan :p. Wat ben ik toch een slecht meisje haha :D. Nog steeds geen kendo voor mij vandaag, wel al een beetje meer kunnen doen, maar nog steeds niet alles :( . Toen ik naar huis liep was het echt koud buiten, toen ik thuis kwam waren mijn handen echt helemaal verkleumd, van 10 minuten wandelen. Gegeten en al een kleine voorproef voor morgen, een beetje geskypt met Stefanie.
Op vrijdag helemaal zelfstandig opgestaan, haha. Maar hoe sneller ik opstond hoe sneller ik naar school kon, hoe eerder ik trug thuis was om te SKYPEN :D:D. Tijdens de LO les, de eerste les van de morgen was het best wel koud, geen zon, veel wind en een korte broek, geen goede combinatie! De rest van de lessen zijn vlot verlopen, de franse les was niet zo leuk als vorige keer, dat was wel spijtig, want ik had er best wel naar uitgekeken. De kendoles was vrij laat gedaan vandaag, dus was ik pas om half 8 thuis. Snel mij omgekleed, weg dat lelijke uniform gegeten en mij geinstalleerd voor te SKYPENNNNN!!!!! En het voldeed volledig aan de verwachtingen, veel gelachen en gebabbeld, het was gewoon AF! Mercikes :p Na 100 minuten was het afgelopen :( . Maar jah niet getreurd, gewoon uitkijken naar de volgende keer ;D En toen na een lange dag met een heel leuk einde gaan slapen.
Vandaag, zaterdag, maar dat hadden ze nog niet door, want ik moest naar SCHOOL :o. Het was een soort open school dag voor Junior High School students zodat die is konden komen kijken hoe het er in de High School aan toe ging. Gelukkig moisten we niet echt veel doen en mochten we om half elf al trug naar huis. Thuis nog een beetje geslapen en een beetje niets gedaan de ganse dag. ‘s avonds Kip curry gegeten en mijne maag leek op het einde echt te ontploffen, NIET goed dus, eet minder Sara!!
Voila si dat was het weer voor deze week. Het vervolg, volgende week zelfde plaats zelfde tijd, of misschien iets later of vroeger.
Ciaaaaooo and Love You All!! <3
Altijd leuk om je belevenissen te kunnen volgen geniet er van zolang je ginder bent.
En ik lees dat je Kendo doet was er geen Karate school om je shodan te behalen ;-)
groetjes en hou ons op de hoogte.
De kendoclub is verbonden aan de school, maar ik ga binnen een paar maanden wel eens proberen om naar een karateclub te gaan. Maar die is nogal ver en daarom moet ik eerst een beetje meer Japans leren! Maar die shodan halen hier, zal een beetje moeilijk worden!
En ik zal jullie zeker op de hoogte houden, tot nu toe lukt dat toch al zeer goed!
Hii meid!
Das echt tof om te lezen dat gij zo uitkeek naar het skypen & dat ge u goed hebt geamuseerd ;).
Chris haar toneeltje was toch wel 't beste hé :').
Hopelijk kunnen we snel terug skypen. (ik heb skype btw ook maar op mijn pc gezet ;))
Ik kijk uit naar uw volgende verhalen!!
Xx
Ben naar het optreden van Basje gaan zien op school. Grootouderfeest!!
Hij was verkleed in een spanjaard en gedanst op Don Servecas v. Tom Waes.
Heb al je verhalen gelezen!! Het gaat je goed daar zo te lezen.
Alvast een gelukkige verjaardag!!!...de rest volgt!!
Je gaat dikwijls eten halen en eet toch wel goed...dus daar moet ik me geen zorgen over maken!!
Vele groetjes oma Tilke.
Eindelijk nog eens wat nieuwtjes van bij ons!!
Zaterdag een ganse dag gaan helpen op de benefiet van Daan. Zoontje van vrienden.
In de namiddag was er een kidsparty met een springkasteel, tovenaars, sminkstand,clowns, ijsjes enz. Sam en Bas hebben hun keigoed geamuseerd...zie foto's facebook.
s'Avonds 30+ fuif waar mama en papa hun ook goed geamuseerd hebben. Fijn dat ze aanwezig waren!!
Na de opruim en het poetsen van de zaal...was het toch vroeg in de morgen dat we ons bedje zagen 5u....
en Basje wakker om 7.30u. Dus je kan al raden wat een zondag dat ons te wachten stond!
Basje gaat ondertussen al flink op het potje.
En vandaag heeft hij dus moeten optreden voor de grootouders. Morgen moeten wij gaan zien.
Met Bono onze hond die geen hondje meer is..maar al een hele loebas gaat het ook heel goed. Hij heeft vandaag zijn eerste wasbeurt gehad..en hij blinkt echt mooi.
Hij wordt hier erg in de watten gelegd hoor!!
Op zaterdag ga ik met hem naar de hondeschool.
En dit loopt ook wel redelijk goed.
Zeg loop jij daar nu nog n korte broek rond???
Hier vriest het al wat..vooral s'nachts.
Zeg niet meer lang en dan is de grote dag daar voor jou hé Sara!!!! 18 waaauwwwww
Je kan beginnen af te tellen!
Zo nu moeten we vertrekken naar het verjaardagsfeestje van Nonke Johan..die is vandaag jarig!!!
Doei Sara en tot de volgende xxxxxxxxxxxx van ons allen...Sonja, Erik, Sam en Bas
Hoi Sara,
tjonge tjonge wat een verhalen zeg. Het gaat je goed, maar jammer dat je je af en toe ;-)) verveelt. Hier gaat ook alles goed. Pien en Noortje hebben nu een weekje vakantie en zijn ontzettend lui. Tv-kijken - computeren - tv-kijken - computeren en zo maar door. Vandaag heeft Noortje meegedaan aan een schoolvoetbaltoernooi waar ze 1e geworden zijn (van de 2 meidenteams ;-)) Dit betekent dat ze in het voorjaar mee mogen doen aan het regionale toernooi in Eindhoven. Met volleyballen gaat het ook met beiden goed. Ze zitten alletwee in een leuk team en Pien staat bovenaan met haar team en Noortje 2e. Tennis zijn ze beiden mee gestopt. Helaas zit er voor mij voorlopig niet veel tennis in. Ik heb al 5 maanden last van een tennisarm dus helaas. Ik begrijp een beetje wat je voelt nu je niet actief aan Kendo kunt doen. Hopelijk herstel je snel. En hoe gaat het met jouw Japans: kun je het al een beetje begrijpen en praten ?
Nog even en dan word je 18 jaar. Da's nogal wat zeg. Heb je al enig idee hoe je dat daar gaar vieren ? Wij zullen er hier in ieder geval een borrel op drinken. Wat is het adres waar je nu precies woont ? Als je dat niet in het openbaar op deze pagina wilt zetten, mail het dan svp even naar ons ????
Nou, tot gauw maar weer eens Sara. Groetjes van Luc, Jolanda, Pien en Noortje. Wij genieten van jouw verhalen.